HIRDETŐ

Forrás: Canva

Babfőzelék füstölt hússal

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 g bab Hozzáadott
  • sertéstérd Hozzáadott
  • 2 sárgarépa Hozzáadott
  • 2 Petrezselyem Hozzáadott
  • 2 burgonya Hozzáadott
  • 1 The Onion Hozzáadott
  • 8 szegfűszeg fokhagyma Hozzáadott
  • 2 levelek babérlevél Hozzáadott
  • Teljes őrölt fekete bors Hozzáadott
  • pimiento Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 3 EK sima liszt speciális Hozzáadott
  • 1 EK Szöveget Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika Hozzáadott
  • 1 Paprika Hozzáadott
  • 1 paradicsom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

55 perc.
1. Lépés

A babot legalább fél napra előre beáztatjuk, legjobb éjszaka.

2. Lépés

A mosott csülköt leves fazékba tesszük, vízzel öntjük fel, és majdnem puhára főzzük.

3. Lépés

Hozzáadjuk a babot, az egész hagymát, az új és a fekete borsot, a babérlevelet.

4. Lépés

Főzzük, amíg a bab is félig puha. Amikor a könyök már megfőtt, vegyük ki, valamint az összes fűszer-golyó és babérlevél. A hagymát hagyhatjuk.

5. Lépés

Hozzáadjuk a kockára vágott gyökérzöldséget, a kockázott krumplit, a zöld paprikát, a felvágott paradicsomot és kifőzzük.

6. Lépés

A lehűlt csülköt letisztítjuk és felszeleteljük. Közben olajon elkészítjük a rántást lisztből. Amikor elkezd barnulni, eltávolítjuk, hozzáadjuk a pirospaprika teáskanálját, áttört fokhagymagerezdeket, összekeverjük és állandó keverés mellett hideg vízzel felöntjük.

7. Lépés

Óvatosan hozzáöntjük a főtt babot a zöldséggel, hozzáadjuk a felkockázott húsát a csípőből, felforraljuk, majd levesszük a tűzről. Ízesítjük sóval. Tálaljuk petrezselyemmel megszórva. Szolgáljuk fel kenyeret. Jó étvágyat

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új