Forrás: Canva
Babfőzelék füstölt hússal
Hozzávalók
- 500 g bab
- sertéstérd
- 2 sárgarépa
- 2 Petrezselyem
- 2 burgonya
- 1 The Onion
- 8 szegfűszeg fokhagyma
- 2 levelek babérlevél
- Teljes őrölt fekete bors
- pimiento
- só
- 3 EK sima liszt speciális
- 1 EK Szöveget
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- 1 Paprika
- 1 paradicsom
Eljárás
A babot legalább fél napra előre beáztatjuk, legjobb éjszaka.
A mosott csülköt leves fazékba tesszük, vízzel öntjük fel, és majdnem puhára főzzük.
Hozzáadjuk a babot, az egész hagymát, az új és a fekete borsot, a babérlevelet.
Főzzük, amíg a bab is félig puha. Amikor a könyök már megfőtt, vegyük ki, valamint az összes fűszer-golyó és babérlevél. A hagymát hagyhatjuk.
Hozzáadjuk a kockára vágott gyökérzöldséget, a kockázott krumplit, a zöld paprikát, a felvágott paradicsomot és kifőzzük.
A lehűlt csülköt letisztítjuk és felszeleteljük. Közben olajon elkészítjük a rántást lisztből. Amikor elkezd barnulni, eltávolítjuk, hozzáadjuk a pirospaprika teáskanálját, áttört fokhagymagerezdeket, összekeverjük és állandó keverés mellett hideg vízzel felöntjük.
Óvatosan hozzáöntjük a főtt babot a zöldséggel, hozzáadjuk a felkockázott húsát a csípőből, felforraljuk, majd levesszük a tűzről. Ízesítjük sóval. Tálaljuk petrezselyemmel megszórva. Szolgáljuk fel kenyeret. Jó étvágyat