HIRDETŐ

Forrás: sonda-stefans-images from Canva

Babka Kalács

A babka kalács hagyományosan télen készül, de bármikor elkészíthető, ha egy kis meleg, otthoni ízre vágyunk. A fahéjas töltelékkel és a csipetnyi sóval kiváló desszert hétvégén vagy ünnepnapokon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10

tészta

  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 2 ks tojás Hozzáadott
  • 200 ml tej Hozzáadott
  • 50 g cukor Hozzáadott
  • 20 g élesztő Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott

töltelék

  • 200 g barna cukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál Fahéj Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott

máz

  • 200 g porcukor Hozzáadott
  • 3 evőkanál tej Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Készítsük elő a tésztát. Keverjük össze a lisztet, a tojásokat, a tejet, a cukrot, az élesztőt és a sót egy tálban. Adjuk hozzá a vajat és dolgozzuk össze, amíg sima és rugalmas lesz. Hagyjuk kelni 1 órán keresztül.

2. Lépés

Készítsük el a tölteléket. Keverjünk össze barna cukrot, fahéjat és vajat egy tálban.

3. Lépés

Nyújtsuk ki a tésztát egy nagy téglalap alakúra. Kenjük meg a töltelékkel, majd tekerjük fel a hosszanti oldalánál fogva. Vágjuk félbe a hosszában, majd fonjuk össze a két felét és helyezzük egy sütőformába.

4. Lépés

Süssük 180 °C-os sütőben körülbelül 30-35 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. Hagyjuk kihűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új