HIRDETŐ

Forrás: FB: Cigány & Magyar finom házi ételek,sütik

Balatoni lángos fokhagymaszósszal

Ez a recept a balatoni nyaralások hangulatát idézi. A ropogós, frissen sütött lángosra kenjük a házi készítésű fokhagymaszószt, és máris kész az idei nyár slágere.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Lángos tészta

  • 500 Gram liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 Csomag szárított élesztő Hozzáadott
  • 300 ml langyos víz Hozzáadott

Fokhagymaszósz

  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 200 ml tejföl Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott

Sütéshez

  • 1 l olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Egy tálban keverjük össze a lisztet, a sót és a szárított élesztőt. Adjuk hozzá a langyos vizet, és gyúrjuk össze. Hagyjuk a tésztát pihenni 30 percig.

2. Lépés

Közben készítsük el a fokhagymaszószt. A fokhagymagerezdeket törjük össze, és keverjük össze a tejföllel és a sóval. Hagyjuk állni, amíg a lángos tészta kész lesz.

3. Lépés

Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben. A tésztából formázzunk kisebb gombócokat, és nyújtsuk ki őket. Süssük aranybarnára mindkét oldalukat.

4. Lépés

A kész lángosokat szedjük ki a serpenyőből, és csepegtessük le a felesleges olajat. Kenjük meg a fokhagymaszósszal, és tálaljuk azonnal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új