Forrás: pixabay
Balkán Sopszka saláta savanykás öntettel
A Sopszka saláta egy hagyományos bolgár, serb, román és macedón zöldségalapú saláta, mely kiválóan passzol grillen sült húsok mellé, de akár önálló fogásként is megállja a helyét. Friss, ropogós zöldségekből készül, melyet fűszeres, savanykás öntettel bolondítunk meg.
Hozzávalók
- 1 ks uborka
- 3 ks paradicsom
- 1 ks zöldpaprika
- 1 Fej vöröshagyma
- 200 g feta sajt
- 3 evőkanál olíva olaj
- 1 citrom leve
- őrölt bors
- só
Eljárás
Az uborkát, a paprikát, a paradicsomot, és a vöröshagymát megmossuk, majd felkockázzuk. Kerüljünk a nagyon apró darabokra vágásra, a zöldségdarabok lehetnek nagyobbak is.
Az így felvágott zöldségeket nagy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a fetasajtot is. A sajtot leginkább nagyobb darabokban érdemes hozzáadni.
Készítsük el az öntetet: az olívaolajat összekeverjük a frissen facsart citromlével, majd ízesítjük sóval és borssal.
Az öntetet a zöldségekre öntjük, majd alaposan összekeverjük a salátát.