HIRDETŐ

Forrás: pixabay

Balkán Sopszka saláta savanykás öntettel

A Sopszka saláta egy hagyományos bolgár, serb, román és macedón zöldségalapú saláta, mely kiválóan passzol grillen sült húsok mellé, de akár önálló fogásként is megállja a helyét. Friss, ropogós zöldségekből készül, melyet fűszeres, savanykás öntettel bolondítunk meg.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 ks uborka Hozzáadott
  • 3 ks paradicsom Hozzáadott
  • 1 ks zöldpaprika Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 200 g feta sajt Hozzáadott
  • 3 evőkanál olíva olaj Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • őrölt bors Hozzáadott
  • Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Az uborkát, a paprikát, a paradicsomot, és a vöröshagymát megmossuk, majd felkockázzuk. Kerüljünk a nagyon apró darabokra vágásra, a zöldségdarabok lehetnek nagyobbak is.

2. Lépés

Az így felvágott zöldségeket nagy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a fetasajtot is. A sajtot leginkább nagyobb darabokban érdemes hozzáadni.

3. Lépés

Készítsük el az öntetet: az olívaolajat összekeverjük a frissen facsart citromlével, majd ízesítjük sóval és borssal.

4. Lépés

Az öntetet a zöldségekre öntjük, majd alaposan összekeverjük a salátát.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új