Forrás: Promo_Link from Getty Images
Banántorta tojás nélkül
Ez egy gyors és egyszerű recept, amelyet családi összejövetelekre adaptáltam. A banán finom édességet kölcsönöz a süteménynek, és rendszeresen készítem, mert a családom imádja.
Hozzávalók
- 3 db érett banán
- 200 g Barna cukor
- 75 ml Olívaolaj
- 200 g liszt
- 1 kanál Tea Szóda szóda szódabikarbóna
- 1 kanál sütőpor
- 1 kanál vanília kivonat
- csipetnyi só
- 50 g Diófélék (nem kötelező)
Eljárás
Kezdjük azzal, hogy előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra, és kizsírozunk egy tepsit.
Az érett banánokat villával pépesítsük. Adjuk hozzá a barna cukrot, az olívaolajat, és keverjük jól össze.
Szitáljuk a lisztet, a szódabikarbónát, a sütőport és egy csipet sót egy másik tálba. Ezután öntsük az összes hozzávalót a banános keverékhez, adjuk hozzá a vaníliakivonatot, és keverjük össze. Ha szereted a diót, aprítsd fel, és add a tésztához, ettől lesz finoman ropogós a tészta.
Öntse a tésztát az előkészített sütőformába, és süsse körülbelül 40 percig, vagy amíg a teteje szilárd és aranyszínű nem lesz. Tegyük a tetejére a banánszeleteket.
Miután kivettük a sütőből, hagyjuk a süteményt legalább 15 percig hűlni, mielőtt kivesszük a formából. Ezután már csak tálalni kell!