Barackos süti
A Barackos süti egy könnyed nyári desszert, mely a dinnyés szeletek, a vaníliás puding és a friss barack aromájának hihetetlen kombinációjával nyűgözi le a vendégeket.
Hozzávalók
- 250 Gram liszt
- 125 Gram vaj
- 125 Gram porcukor
- 1 tojás
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
Eljárás
Keverjük össze a tészta hozzávalóit egy tálban, majd gyúrjuk össze egy sima tésztává.
Nyújtsuk ki a tésztát egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsiben.
Előmelegített sütőben, 180 fokon süssük 10 percig, majd hagyjuk kihűlni.
Közben készítsük el a vaníliás pudingot a csomag utasítása szerint, de a tej mennyiségét csökkentsük 250 ml-re.
A kész pudingot öntsük a kihűlt tésztára.
A barackokat mossuk meg, hámozzuk meg, majd vágjuk nagyobb darabokra.
A barack darabokat helyezzük el a puding tetején.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra és süssük a sütit 20 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára nem sül.
Miután kivettük a sütőből, hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük.
Frissítő nyári édességként tálaljuk.