HIRDETŐ

Forrás: Firn via iStockPhotos

Baumkuchenspitzen karácsonyra

Számomra ezek a csodálatos Baumkuchenspitzenek legalább annyira részei a karácsonyi szezonnak, mint maga a karácsonyfa. Számtalanszor elkészítettem már, és minden alkalommal egy kis ünnep, amikor látom, hogy rétegről rétegre előbújik az aranybarna, illatos sütemény. Az én eljárásommal és egy kis türelemmel biztosan sikerülni fognak ezek a finom Baumkuchenspitzenek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
30

A tésztához:

  • 6 Tojás Hozzáadott
  • 250 g cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 200 g Marcipánmassza Hozzáadott
  • Egy bio citrom héja Hozzáadott
  • 250 g lágyított vaj Hozzáadott
  • 250 g önserkentő liszt Hozzáadott
  • 1 Csomag szódabikarbóna Hozzáadott

A mázhoz:

  • 200 g keserédes csokoládé Hozzáadott
  • 2 evőkanál kókuszolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

100 perc.
1. Lépés

1. A Baumkuchenspitzen sütéséhez először melegítsük elő a sütőt 250 fokra felső/alsó hőfokra. Ezután kenjünk ki egy kenyérsütőformát, és tegyük félre.

2. Lépés

Ezután szétválasztjuk a tojásokat. Ezt mindig óvatosan teszem, mert a tojássárgája nagyban befolyásolja a tészta állagát.

3. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot. Gyúrjuk bele a marcipánmasszát (egy kis tipp: ha a marcipán túl kemény, akkor előtte kicsit felmelegíthetjük). Ezután adjuk hozzá a citromhéjat és a megpuhított vajat, majd keverjük össze az egészet alaposan.

4. Lépés

A következő lépésben keverje össze a lisztet és a sütőport, és fokozatosan szitálja a tojásos keverékhez, hogy elkerülje a nagy csomókat.

5. Lépés

Most verjük kemény habbá a tojásfehérjét, és óvatosan forgassuk bele a tésztába.

6. Lépés

Most jönnek a rétegek: Öntsünk kb. 2 evőkanálnyi tésztát az előkészített tepsibe, és egyenletesen oszlassuk el. Ezt a folyamatot ismételjük meg kb. 10-12 alkalommal, és rétegenként 3-4 percig sütjük a tortát.

7. Lépés

Amikor már nem marad tészta, vegye ki a süteményt a sütőből, és hagyja alaposan kihűlni.

8. Lépés

Közben a csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. Ha a torta kihűlt és kifordult, vágjuk kockákra. Mártsuk ezeket a kockákat az olvasztott csokoládéba, és hagyjuk egy rácson lecsöpögni. Elkészültek a csodálatos ünnepi Baumkuchenspitzenek!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új