HIRDETŐ

Forrás: Firn via iStockPhotos

Baumkuchenspitzen karácsonyra

Számomra ezek a csodálatos Baumkuchenspitzenek legalább annyira részei a karácsonyi szezonnak, mint maga a karácsonyfa. Számtalanszor elkészítettem már, és minden alkalommal egy kis ünnep, amikor látom, hogy rétegről rétegre előbújik az aranybarna, illatos sütemény. Az én eljárásommal és egy kis türelemmel biztosan sikerülni fognak ezek a finom Baumkuchenspitzenek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
30

A tésztához:

  • 6 Tojás Hozzáadott
  • 250 g cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 200 g Marcipánmassza Hozzáadott
  • Egy bio citrom héja Hozzáadott
  • 250 g lágyított vaj Hozzáadott
  • 250 g önserkentő liszt Hozzáadott
  • 1 Csomag szódabikarbóna Hozzáadott

A mázhoz:

  • 200 g keserédes csokoládé Hozzáadott
  • 2 evőkanál kókuszolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

100 perc.
1. Lépés

1. A Baumkuchenspitzen sütéséhez először melegítsük elő a sütőt 250 fokra felső/alsó hőfokra. Ezután kenjünk ki egy kenyérsütőformát, és tegyük félre.

2. Lépés

Ezután szétválasztjuk a tojásokat. Ezt mindig óvatosan teszem, mert a tojássárgája nagyban befolyásolja a tészta állagát.

3. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot. Gyúrjuk bele a marcipánmasszát (egy kis tipp: ha a marcipán túl kemény, akkor előtte kicsit felmelegíthetjük). Ezután adjuk hozzá a citromhéjat és a megpuhított vajat, majd keverjük össze az egészet alaposan.

4. Lépés

A következő lépésben keverje össze a lisztet és a sütőport, és fokozatosan szitálja a tojásos keverékhez, hogy elkerülje a nagy csomókat.

5. Lépés

Most verjük kemény habbá a tojásfehérjét, és óvatosan forgassuk bele a tésztába.

6. Lépés

Most jönnek a rétegek: Öntsünk kb. 2 evőkanálnyi tésztát az előkészített tepsibe, és egyenletesen oszlassuk el. Ezt a folyamatot ismételjük meg kb. 10-12 alkalommal, és rétegenként 3-4 percig sütjük a tortát.

7. Lépés

Amikor már nem marad tészta, vegye ki a süteményt a sütőből, és hagyja alaposan kihűlni.

8. Lépés

Közben a csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. Ha a torta kihűlt és kifordult, vágjuk kockákra. Mártsuk ezeket a kockákat az olvasztott csokoládéba, és hagyjuk egy rácson lecsöpögni. Elkészültek a csodálatos ünnepi Baumkuchenspitzenek!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek