Bécsi szelet
Nagyon szeretem a jó kis klasszikus bécsi szeletet, amely már sokszor megtalálta az utat a konyhámba. Az íze, a textúrája mindig visszahozza azokat a gyerekkori emlékeket, amikor anyukám készítette nekünk ebédre.
Hozzávalók
- 4 Slice sovány sertéskaraj
- 1 tojás
- 10 dkg liszt
- 15 dkg zsemlemorzsa
- só, bors ízlés szerint
- 2 dl étolaj a sütéshez
Eljárás
Először is, a húsokat kiklopfoljuk. Azt javaslom, hogy helyezzük a húsokat egy műanyag zacskóba vagy fólia alá, hogy ne fröccsenjen a hús levével a konyha.
A hússzeleteket mindkét oldalon sózzuk és borsozzuk. Az ízesítést mindig személyes ízlés szerint végezzük, én személy szerint nem szeretem túl fűszeresre.
A tojást egy tányérban felverjük, a lisztet és a zsemlemorzsát is külön tálakba helyezzük. Én azt javaslom, hogy a zsemlemorzsát és a lisztet a későbbiekben még lehet szükségünk, mindig tartsunk kéznél egy keveset.
A húst először a lisztbe mártjuk, majd a feltört tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába forgatjuk. Ebben sorrendben az a lényeg, hogy a liszt és a tojás keveredjen, mely így jobban tapad a húshoz és biztosítja, hogy a panír ne eshessen le a húsról sütés közben.
A panírozott húsokat forró olajban, közepes lángon oldalanként kb. 3-4 percig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz.