HIRDETŐ

Bécsi szelet

Nagyon szeretem a jó kis klasszikus bécsi szeletet, amely már sokszor megtalálta az utat a konyhámba. Az íze, a textúrája mindig visszahozza azokat a gyerekkori emlékeket, amikor anyukám készítette nekünk ebédre.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Slice sovány sertéskaraj Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 10 dkg liszt Hozzáadott
  • 15 dkg zsemlemorzsa Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 dl étolaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először is, a húsokat kiklopfoljuk. Azt javaslom, hogy helyezzük a húsokat egy műanyag zacskóba vagy fólia alá, hogy ne fröccsenjen a hús levével a konyha.

2. Lépés

A hússzeleteket mindkét oldalon sózzuk és borsozzuk. Az ízesítést mindig személyes ízlés szerint végezzük, én személy szerint nem szeretem túl fűszeresre.

3. Lépés

A tojást egy tányérban felverjük, a lisztet és a zsemlemorzsát is külön tálakba helyezzük. Én azt javaslom, hogy a zsemlemorzsát és a lisztet a későbbiekben még lehet szükségünk, mindig tartsunk kéznél egy keveset.

4. Lépés

A húst először a lisztbe mártjuk, majd a feltört tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába forgatjuk. Ebben sorrendben az a lényeg, hogy a liszt és a tojás keveredjen, mely így jobban tapad a húshoz és biztosítja, hogy a panír ne eshessen le a húsról sütés közben.

5. Lépés

A panírozott húsokat forró olajban, közepes lángon oldalanként kb. 3-4 percig sütjük, amíg szép aranybarna nem lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új