HIRDETŐ
Forrás: freepik
Bécsi túrós palacsinta
A bécsi túrós palacsinta a főzés hagyományos finomsága, amely ötvözi a hagyományos palacsinta egyszerűségét a gazdag túróval és édes aszalt gyümölcsökkel.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
10
A palacsinta tésztához:
- 25 dkg liszt
- 3 ks tojás
- 3 dl tej
- 2 dl szénsavas ásványvíz
- 1 teáskanál cukor
- 1 csipet só
A töltelékhez:
- 500 g tehéntúró
- 130 g porcukor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál rum
- 100 g szőlőszem
- 100 g aszalt meggy
HIRDETŐ
Eljárás
20 perc.
1. Lépés
Csináld meg a palacsintát a csomag utasításai szerint. Közben tegyél félre hűlni túrót.
2. Lépés
Egy tálban keverd össze a túrót a porcukorral, a vaníliás cukorral és a rummal. Add hozzá a szőlőszemeket és az aszalt meggyet. Keverd össze, amíg minden összetevő jól össze nem keveredik.
3. Lépés
Minden palacsintához tegyél egy kanál túfót a közepére, majd tekerd fel a palacsintát úgy, hogy a túró a palacsinta belsejében legyen. Melegítsd őket a sütőben 180 fokon 10 percig, amíg a cukor meg nem olvad és be nem vonja a palacsintákat. Tálald melegen.