HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/2URkGcvzQjukQ2Zyino9/5bd3059bc948da9f3d8c6d6bb94b81.jpeg)
Forrás: tasha_lyubina from Getty Images
Beurre blanc mártás
Egyszerű recept a beurre blanc mártás elkészítésére, ami franciául 'fehér vajat' jelent. Ez a mártás a francia konyha klasszikus eleme és nagyszerűen illik halhoz vagy tenger gyümölcseihez.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
2
- 200 g vaj
- 50 ml fehérbor
- 50 ml fehérborecet
- 2 db mogyoróhagyma
HIRDETŐ
Eljárás
20 perc.
1. Lépés
Melegítse fel a bort, az ecetet és a mogyoróhagymát egy kis serpenyőben, amíg a folyadék majdnem teljesen el nem párolog. Kb. 5 perc.
2. Lépés
Adja hozzá a vaj darabokat, és keverje folyamatosan, amíg a vaj el nem olvad, és a szósz sima nem lesz.
3. Lépés
Szűrjük le a mártást, és tálalás előtt melegítsük fel újra, de ne forraljuk fel. Melegen tálaljuk.