HIRDETŐ

Forrás: tasha_lyubina from Getty Images

Beurre blanc mártás

Egyszerű recept a beurre blanc mártás elkészítésére, ami franciául 'fehér vajat' jelent. Ez a mártás a francia konyha klasszikus eleme és nagyszerűen illik halhoz vagy tenger gyümölcseihez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 200 g vaj Hozzáadott
  • 50 ml fehérbor Hozzáadott
  • 50 ml fehérborecet Hozzáadott
  • 2 db mogyoróhagyma Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Melegítse fel a bort, az ecetet és a mogyoróhagymát egy kis serpenyőben, amíg a folyadék majdnem teljesen el nem párolog. Kb. 5 perc.

2. Lépés

Adja hozzá a vaj darabokat, és keverje folyamatosan, amíg a vaj el nem olvad, és a szósz sima nem lesz.

3. Lépés

Szűrjük le a mártást, és tálalás előtt melegítsük fel újra, de ne forraljuk fel. Melegen tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek