HIRDETŐ

Forrás: tasha_lyubina from Getty Images

Beurre blanc mártás

Egyszerű recept a beurre blanc mártás elkészítésére, ami franciául 'fehér vajat' jelent. Ez a mártás a francia konyha klasszikus eleme és nagyszerűen illik halhoz vagy tenger gyümölcseihez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 200 g vaj Hozzáadott
  • 50 ml fehérbor Hozzáadott
  • 50 ml fehérborecet Hozzáadott
  • 2 db mogyoróhagyma Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Melegítse fel a bort, az ecetet és a mogyoróhagymát egy kis serpenyőben, amíg a folyadék majdnem teljesen el nem párolog. Kb. 5 perc.

2. Lépés

Adja hozzá a vaj darabokat, és keverje folyamatosan, amíg a vaj el nem olvad, és a szósz sima nem lesz.

3. Lépés

Szűrjük le a mártást, és tálalás előtt melegítsük fel újra, de ne forraljuk fel. Melegen tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új