HIRDETŐ

Bimbap

A bibimbap egy hagyományos koreai étel, melynek alapját a gochujang (vagy vörös chili paszta), a párolt rizs, a zöldségek, a marhahús és a tojás alkotja.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 Csésze Rizs Hozzáadott
  • 500 g marhahús Hozzáadott
  • 3 evőkanál szójaszósz Hozzáadott
  • 2 evőkanál szezámolaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 2 sárgarépa juliennre vágva Hozzáadott
  • 2 Csésze Spenót Hozzáadott
  • 1 ks uborka vékonyra szeletelve Hozzáadott
  • 200 g csiperkegomba, szeletelve Hozzáadott
  • 4 evőkanál gochujang (koreai chili paszta) Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Párold meg a rizst a utasításoknak megfelelően. Közben párold meg a zöldségeket külön: a sárgarépát, az uborkát, a spenótot és a gombát.

2. Lépés

Párolj meg négy tojást, hogy a közepük még kissé folyékony legyen.

3. Lépés

Vágd vékony szeletekre a marhahúst, majd keverd össze a szójaszósszal, a szezámolajjal, és a fokhagymával. Hagyd állni 10 percig, majd süsd meg magas hőfokon.

4. Lépés

Tálald a rizst négy tányérba, rakd rá a marhahúst, a zöldségeket, majd a tetejére a tojást. Mindegyik tányér közepére tegyél egy evőkanál gochujang pasztát.

5. Lépés

Tálaláskor keverje össze a hozzávalókat, hogy a szósz befedje az összes rizst és zöldséget.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új