Bimbap
A bibimbap egy hagyományos koreai étel, melynek alapját a gochujang (vagy vörös chili paszta), a párolt rizs, a zöldségek, a marhahús és a tojás alkotja.
Hozzávalók
- 2 Csésze Rizs
- 500 g marhahús
- 3 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál szezámolaj
- 2 evőkanál fokhagyma, apróra vágva
- 4 tojás
- 2 sárgarépa juliennre vágva
- 2 Csésze Spenót
- 1 ks uborka vékonyra szeletelve
- 200 g csiperkegomba, szeletelve
- 4 evőkanál gochujang (koreai chili paszta)
- só ízlés szerint
Eljárás
Párold meg a rizst a utasításoknak megfelelően. Közben párold meg a zöldségeket külön: a sárgarépát, az uborkát, a spenótot és a gombát.
Párolj meg négy tojást, hogy a közepük még kissé folyékony legyen.
Vágd vékony szeletekre a marhahúst, majd keverd össze a szójaszósszal, a szezámolajjal, és a fokhagymával. Hagyd állni 10 percig, majd süsd meg magas hőfokon.
Tálald a rizst négy tányérba, rakd rá a marhahúst, a zöldségeket, majd a tetejére a tojást. Mindegyik tányér közepére tegyél egy evőkanál gochujang pasztát.
Tálaláskor keverje össze a hozzávalókat, hogy a szósz befedje az összes rizst és zöldséget.