HIRDETŐ

Forrás: facebook:Borbás Marcsi

Birsalmakompót

Az őszi sétáink során gyakran szedünk magunknak birsalmát a helyi piacról, amelyeket nem csak a mennyei illatuk miatt szeretünk, hanem mert fantasztikus ízt kölcsönöznek a süteményeknek vagy kompótoknak. Az elmúlt években megtapasztaltam, hogy milyen fontos a megfelelő fajta és érettségű birsalma választása.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg birsalma Hozzáadott
  • 112 l víz Hozzáadott
  • 250 g cukor Hozzáadott
  • 1 citrom Hozzáadott
  • 1 rúd vanília Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A birsalmát alaposan mossuk meg, hámozzuk meg, távolítsuk el a magházat és vágjuk kis kockákra. Én személy szerint tavaly egy hámozót kaptam karácsonyra, ami megkönnyíti a munkámat. Próbáljuk gyorsan dolgozni, hogy a birsalma ne barnuljon meg.

2. Lépés

A cukrot forrjuk fel a vízzel egy nagy fazékban. Adjunk hozzá egy csipet sót, mert segít kiemelni az édességet.

3. Lépés

A lébe tegyük a birsalmát, a vaníliarudat és a citromot. A citromot ajánlom több kisebb darabra felvágni, hogy egyenletesen eloszolja a savasságát a kompótnak.

4. Lépés

Főzzük alacsony lángon, míg a birsalma megpuhul, de még tartja a formáját. Tapasztalatom szerint, a birsalmának gyakran 40-50 perc kell a tökéletes állag eléréséhez. Ne feledjük, fontos, hogy ne főzzük túl, mert akkor már szétesik.

5. Lépés

Ha kész, távolítsuk el a vaníliarudat és a citromot. Kóstoljuk meg, és ha szükséges, adjunk még hozzá cukrot. Személy szerint én szeretem, ha egy kis savanykás íz is van benne, így tökéletesen enyhíti az édességet.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új