HIRDETŐ

Forrás: facebook:Gitka boszikonyhája

Birsalmasajt

A birsalmasajt minden családi ünnepünk nélkülözhetetlen édessége, sőt, ha valódi meglepetést akarok okozni a barátaimnak, ezzel készülök. Már gyerekként is nagy izgalom volt a birsalmasajt készítése, hiszen a birskóstolás csodálatos pillanat volt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg Birs Hozzáadott
  • 1 kg cukor Hozzáadott
  • 1 ks citromlé Hozzáadott
  • 2 tasak Zselatin Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Előkészítés: Megmosom és nagyobb darabokra vágom a birset, hogy könnyebb legyen kifőzni. A birset szép nagy fazékban felteszem főni annyi vízzel, amennyi ellepi. Fontos, hogy ne legyenek zöld részek a birsen, mert az keserűvé teszi a sajtot.

2. Lépés

Főzés: Körülbelül 1-2 óra főzés után, amikor a birs már szétfőtt, leszűröm a levét. A birs levét összekeverem a cukorral és a citromlevet is hozzáadom. Az egészet ismét felteszem főni. Közben a zselatint beáztatom hideg vízbe, majd mikor megduzzadt, hozzáadom a birs lekvárhoz. Folyamatos keverés mellett addig főzöm, míg besűrűsödik és gyönyörű ragacsos-sűrű masszát kapok.

3. Lépés

A végén beleöntöm a masszát előkészített formákba, gyönyörű piros színű lesz. A tetejét megszórom kristálycukorral és hagyom megszáradni, akár napokig is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek