HIRDETŐ

Forrás: alpaksoy from Getty Images

Bodza dzsem

Főzzön otthoni bodza dzsemet, amely fantasztikusan ízlik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 30 db Bodzavirágok Hozzáadott
  • 1 kg cukor Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
  • 2 db citrom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Az első fázisban vágja le a bazsarózsák virágait a szárról, és alaposan tisztítsa meg őket.

2. Lépés

Készítsen elő egy nagy fazekat, amibe belerakja a bodza virágokat, a cukrot, a vizet és a szeletekre vágott citromokat.

3. Lépés

Hagyja a keveréket legalább 24 órán keresztül fedő alatt ázni.

4. Lépés

A következő napon szűrje le a keveréket egy sűrű szűrőn vagy gézen keresztül. Dobja ki a bodza virágokat és a citromokat.

5. Lépés

Tegye a keveréket újra a fazékba és főzze, amíg lekvár állagú nem lesz. Főzés közben rendszeresen keverje.

6. Lépés

Töltsd a kész dzsemet még melegen a sterilizált üvegekbe. Zárd le az üvegeket és hagyd hűlni.

7. Lépés

Tárolja sötét helyen

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új