HIRDETŐ

Forrás: alpaksoy from Getty Images

Bodza dzsem

Főzzön otthoni bodza dzsemet, amely fantasztikusan ízlik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 30 db Bodzavirágok Hozzáadott
  • 1 kg cukor Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
  • 2 db citrom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Az első fázisban vágja le a bazsarózsák virágait a szárról, és alaposan tisztítsa meg őket.

2. Lépés

Készítsen elő egy nagy fazekat, amibe belerakja a bodza virágokat, a cukrot, a vizet és a szeletekre vágott citromokat.

3. Lépés

Hagyja a keveréket legalább 24 órán keresztül fedő alatt ázni.

4. Lépés

A következő napon szűrje le a keveréket egy sűrű szűrőn vagy gézen keresztül. Dobja ki a bodza virágokat és a citromokat.

5. Lépés

Tegye a keveréket újra a fazékba és főzze, amíg lekvár állagú nem lesz. Főzés közben rendszeresen keverje.

6. Lépés

Töltsd a kész dzsemet még melegen a sterilizált üvegekbe. Zárd le az üvegeket és hagyd hűlni.

7. Lépés

Tárolja sötét helyen

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek