HIRDETŐ
Forrás: alpaksoy from Getty Images
Bodza dzsem
Főzzön otthoni bodza dzsemet, amely fantasztikusan ízlik.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
10
- 30 db Bodzavirágok
- 1 kg cukor
- 2 l víz
- 2 db citrom
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
Az első fázisban vágja le a bazsarózsák virágait a szárról, és alaposan tisztítsa meg őket.
2. Lépés
Készítsen elő egy nagy fazekat, amibe belerakja a bodza virágokat, a cukrot, a vizet és a szeletekre vágott citromokat.
3. Lépés
Hagyja a keveréket legalább 24 órán keresztül fedő alatt ázni.
4. Lépés
A következő napon szűrje le a keveréket egy sűrű szűrőn vagy gézen keresztül. Dobja ki a bodza virágokat és a citromokat.
5. Lépés
Tegye a keveréket újra a fazékba és főzze, amíg lekvár állagú nem lesz. Főzés közben rendszeresen keverje.
6. Lépés
Töltsd a kész dzsemet még melegen a sterilizált üvegekbe. Zárd le az üvegeket és hagyd hűlni.
7. Lépés
Tárolja sötét helyen