:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Q9UWQiUtwmOSGaA3bc00/f575dc6c3392260a15bb0ce89c59ec.jpeg)
Forrás: S847 from Getty Images
Bodza dzsúsz
A bodza dzsúsz frissítő ital, amely bodza virágokból készül. Ez egy nagyszerű nyári ital, amelyet különböző ünnepeken vagy piknikeken is felszolgálhat. Ez a recept egyszerű és gyorsan elkészíthető.
Hozzávalók
- 25 Darabok Bazilika virágok
- 3 l víz
- 3 darab Citromok
- 1 kg cukor
- 50 g citromsav
Eljárás
Vegyük le a bazsalikom virágait, és távolítsuk el a szárakat. Tegyük a virágokat egy nagy edénybe.
A citromokat megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, és hozzáadjuk a bazsalikom virágokhoz.
Adjunk vizet, cukrot és citromsavat a tartályba. Keverjünk mindent, hogy a cukor feloldódjon.
Fedővel lezárjuk a tartályt és hűvös helyen hagyjuk 3 napig. Minden nap keverje meg.
Néhány nap múlva átszűrjük a keveréket egy finom szűrőn vagy gézen keresztül egy tiszta üvegbe. A levet a hűtőszekrényben tartjuk.
Mindig hígítsuk a bazsalikom virágának levét vízzel 1:5 arányban mielőtt szolgáljuk. Hidegen tálaljuk.