HIRDETŐ

Forrás: S847 from Getty Images

Bodza dzsúsz

A bodza dzsúsz frissítő ital, amely bodza virágokból készül. Ez egy nagyszerű nyári ital, amelyet különböző ünnepeken vagy piknikeken is felszolgálhat. Ez a recept egyszerű és gyorsan elkészíthető.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 25 Darabok Bazilika virágok Hozzáadott
  • 3 l víz Hozzáadott
  • 3 darab Citromok Hozzáadott
  • 1 kg cukor Hozzáadott
  • 50 g citromsav Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Vegyük le a bazsalikom virágait, és távolítsuk el a szárakat. Tegyük a virágokat egy nagy edénybe.

2. Lépés

A citromokat megmossuk, vékony szeletekre vágjuk, és hozzáadjuk a bazsalikom virágokhoz.

3. Lépés

Adjunk vizet, cukrot és citromsavat a tartályba. Keverjünk mindent, hogy a cukor feloldódjon.

4. Lépés

Fedővel lezárjuk a tartályt és hűvös helyen hagyjuk 3 napig. Minden nap keverje meg.

5. Lépés

Néhány nap múlva átszűrjük a keveréket egy finom szűrőn vagy gézen keresztül egy tiszta üvegbe. A levet a hűtőszekrényben tartjuk.

6. Lépés

Mindig hígítsuk a bazsalikom virágának levét vízzel 1:5 arányban mielőtt szolgáljuk. Hidegen tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új