Forrás: rostislavsedlacek from Canva
Bodza szirup
Kiváló és frissítő bodza szirup, ami tökéletes hidegitalok készítéséhez vagy fagylalt ízesítéséhez. Ezt a szirupot otthon nagyon könnyen és gyorsan elkészíthetjük.
Hozzávalók
- 20 db Bodza virágok
- 1 l víz
- 1 kg cukor
- 1 db citrom
Eljárás
Az ibolya virágait leöblítjük folyó víz alatt és hagyjuk csepegni. Hagyjuk őket egy kicsit szellőzni, hogy minden rovar elmenjen tőlük.
Nagy fazékba öntsünk vizet, adjunk hozzá cukrot és hagyjuk feloldódni. A vizet hozzuk forrásba.
A citromot megmossuk, szeletekre vágjuk és hozzáadjuk a forró vízhez.
Hozzáadjuk a bodza virágokat a fazékhoz, és 20 percig főzzük.
Megfőzés után hagyjuk kihűlni a keveréket, majd szűrjük át egy szűrőn. Így távolítjuk el a virágokat és a citromot.
A szirupot sterilizált palackokba töltjük és lezárjuk. Hűvös, sötét helyen tároljuk.