HIRDETŐ
Bodzalekvár
A bodzalekvár receptje kellemesen aromás és enyhén édes. Ideális gyors lekvárfalatnak, süteményekhez vagy húsok mellé köretként is.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg Bodza
- 1 kg Cukor
- 100 ml Vizek
- Citromlé
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Mossuk meg a bodzabogyót, és tegyük egy fazék vízbe.
2. Lépés
Forralja fel a vizet, és hagyja alaposan felforrni körülbelül 30 percig.
3. Lépés
Ha megfőtt, szűrjük le a gyümölcsöt egy sajtkendőn keresztül. Hagyjuk kihűlni, majd facsarjuk ki a levét.
4. Lépés
Öntsük át a levet egy lábasba, adjuk hozzá a cukrot és a citromlevet, és forraljuk fel.
5. Lépés
Főzzük az elkészített bodzalekvárt alacsony lángon körülbelül egy órán át, amíg el nem érjük a kívánt sűrűséget.
6. Lépés
Töltse a kész lekvárt sterilizált üvegekbe. Zárjuk le őket, fordítsuk fejjel lefelé, tekerjük be egy takaróba, és hagyjuk kihűlni.