HIRDETŐ

Bodzalekvár

A bodzalekvár receptje kellemesen aromás és enyhén édes. Ideális gyors lekvárfalatnak, süteményekhez vagy húsok mellé köretként is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg Bodza Hozzáadott
  • 1 kg Cukor Hozzáadott
  • 100 ml Vizek Hozzáadott
  • Citromlé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Mossuk meg a bodzabogyót, és tegyük egy fazék vízbe.

2. Lépés

Forralja fel a vizet, és hagyja alaposan felforrni körülbelül 30 percig.

3. Lépés

Ha megfőtt, szűrjük le a gyümölcsöt egy sajtkendőn keresztül. Hagyjuk kihűlni, majd facsarjuk ki a levét.

4. Lépés

Öntsük át a levet egy lábasba, adjuk hozzá a cukrot és a citromlevet, és forraljuk fel.

5. Lépés

Főzzük az elkészített bodzalekvárt alacsony lángon körülbelül egy órán át, amíg el nem érjük a kívánt sűrűséget.

6. Lépés

Töltse a kész lekvárt sterilizált üvegekbe. Zárjuk le őket, fordítsuk fejjel lefelé, tekerjük be egy takaróba, és hagyjuk kihűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új