HIRDETŐ

Bodzaszörp: a természetesen édes és egészséges üdítő

A bodzaszörp egy természetesen édes, egészséges és finom üdítő, amelyet könnyen elkészíthetünk otthon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
3
  • 1 kg bodza bogyó Hozzáadott
  • 2 l víz Hozzáadott
  • 2 evőkanál cukor ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Mossuk meg alaposan a bodza bogyókat és távolítsuk el a rothadt vagy sérült bogyókat.

2. Lépés

Tegyük a bodza bogyókat egy nagy lábosba, és öntsünk rá 2 liter vizet.

3. Lépés

Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőfokot, és főzzük további 20-30 percig, amíg a bogyók megpuhulnak.

4. Lépés

Vegyük le a tűzről, és hagyjuk hűlni.

5. Lépés

Szűrjük le a szörpöt egy finom szűrőn vagy selyemszaténon, hogy eltávolítsuk a magvakat és a héjat.

6. Lépés

Adjunk hozzá 2-3 evőkanál cukrot (ízlés szerint), és keverjük össze, amíg feloldódik.

7. Lépés

Szűrjük át egy sima szűrőn, hogy eltávolítsuk a cukor maradékát, és tároljuk a hűtőben.

8. Lépés

Szervírozzuk hidegen, és élvezze a bodza szörp ízét.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új