HIRDETŐ
Bodzaszörp: a természetesen édes és egészséges üdítő
A bodzaszörp egy természetesen édes, egészséges és finom üdítő, amelyet könnyen elkészíthetünk otthon.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
3
- 1 kg bodza bogyó
- 2 l víz
- 2 evőkanál cukor ízlés szerint
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Mossuk meg alaposan a bodza bogyókat és távolítsuk el a rothadt vagy sérült bogyókat.
2. Lépés
Tegyük a bodza bogyókat egy nagy lábosba, és öntsünk rá 2 liter vizet.
3. Lépés
Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőfokot, és főzzük további 20-30 percig, amíg a bogyók megpuhulnak.
4. Lépés
Vegyük le a tűzről, és hagyjuk hűlni.
5. Lépés
Szűrjük le a szörpöt egy finom szűrőn vagy selyemszaténon, hogy eltávolítsuk a magvakat és a héjat.
6. Lépés
Adjunk hozzá 2-3 evőkanál cukrot (ízlés szerint), és keverjük össze, amíg feloldódik.
7. Lépés
Szűrjük át egy sima szűrőn, hogy eltávolítsuk a cukor maradékát, és tároljuk a hűtőben.
8. Lépés
Szervírozzuk hidegen, és élvezze a bodza szörp ízét.