HIRDETŐ

Forrás: Canva

Bodzaszörp tartósítása

Hagyományos hársyrup, tele finom ízekkel. Frissít a forró napokon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 500 g Cukor Hozzáadott
  • 500 ml víz Hozzáadott
  • 30 db Bodzavirágok Hozzáadott
  • 2 Citromok Hozzáadott
  • 1 kanál vanília kivonat Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Keverje össze a cukrot és a vizet a fazékban. Lassan melegítse a lángon, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.

2. Lépés

Adja hozzá a citromlé, vanília kivonat és a megtisztított, megmosott bodza virágokat. Alaposan keverje össze.

3. Lépés

Emelje fel a hőmérsékletet közepesen magasra és hagyja a szirupot körülbelül 30 percig forralni, amíg be nem sűrűsödik és szirupos állagot nem kap.

4. Lépés

Öntse le a szirupot egy finom szűrőn keresztül, hogy elkapja a virágokat, és hagyja kihűlni.

5. Lépés

Helyezze a szirupot üvegedénybe, zárja le és tárolja hűvös, száraz helyen. A szirupnak körülbelül 6 hónapig kell használhatónak lennie.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek