HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/qP8pNgrf-XkoT-i0kJhi/8289f299aa03da9ed666ab8d0f5e7a.jpg)
Forrás: Canva
Bodzaszörp tartósítása
Hagyományos hársyrup, tele finom ízekkel. Frissít a forró napokon.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
1
- 500 g Cukor
- 500 ml víz
- 30 db Bodzavirágok
- 2 Citromok
- 1 kanál vanília kivonat
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Keverje össze a cukrot és a vizet a fazékban. Lassan melegítse a lángon, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.
2. Lépés
Adja hozzá a citromlé, vanília kivonat és a megtisztított, megmosott bodza virágokat. Alaposan keverje össze.
3. Lépés
Emelje fel a hőmérsékletet közepesen magasra és hagyja a szirupot körülbelül 30 percig forralni, amíg be nem sűrűsödik és szirupos állagot nem kap.
4. Lépés
Öntse le a szirupot egy finom szűrőn keresztül, hogy elkapja a virágokat, és hagyja kihűlni.
5. Lépés
Helyezze a szirupot üvegedénybe, zárja le és tárolja hűvös, száraz helyen. A szirupnak körülbelül 6 hónapig kell használhatónak lennie.