HIRDETŐ

Forrás: Canva

Bodzaszörp tartósítása

Hagyományos hársyrup, tele finom ízekkel. Frissít a forró napokon.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 500 g Cukor Hozzáadott
  • 500 ml víz Hozzáadott
  • 30 db Bodzavirágok Hozzáadott
  • 2 Citromok Hozzáadott
  • 1 kanál vanília kivonat Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Keverje össze a cukrot és a vizet a fazékban. Lassan melegítse a lángon, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik.

2. Lépés

Adja hozzá a citromlé, vanília kivonat és a megtisztított, megmosott bodza virágokat. Alaposan keverje össze.

3. Lépés

Emelje fel a hőmérsékletet közepesen magasra és hagyja a szirupot körülbelül 30 percig forralni, amíg be nem sűrűsödik és szirupos állagot nem kap.

4. Lépés

Öntse le a szirupot egy finom szűrőn keresztül, hogy elkapja a virágokat, és hagyja kihűlni.

5. Lépés

Helyezze a szirupot üvegedénybe, zárja le és tárolja hűvös, száraz helyen. A szirupnak körülbelül 6 hónapig kell használhatónak lennie.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új