Forrás: Robert Kneschke from Canva
Bodzavirág fagylalt
A bodzavirágfagylaltnak teljesen egyedi íze van, amely mindig a nagymamám kertjében töltött nyári napok emlékét idézi fel bennem. Fagylaltgépben készül, de fagyasztóban is lefagyasztható.
Hozzávalók
- 250 ml Bodzavirág szirup
- 300 ml Tej
- 500 ml Tejszínhab
- 4 db Sárgája
- 100 g Cukor
Eljárás
Egy lábasban keverjük össze a bodzaszörpöt, a tejet és a tejszínhabot. Melegítsük fel ezt a keveréket, de ne forraljuk fel. Nagyon fontos, hogy ne lépjük túl a forráspontot.
Közben egy tálban habosra keverjük a tojássárgáját a cukorral.
A forró tejszínes alapkeveréket apránként, állandóan kevergetve adjuk a habhoz.
Öntse vissza az elkészített keveréket a lábosba, és alacsony hőfokon keverje, amíg a keverék fagylaltalapzattá olvad.
Miután kihűlt, a használati utasításnak megfelelően tömörítse fagylaltkészítő gépben. Én kb. 4 órán át hagytam a fagylaltomat a fagylaltkészítőben, de természetesen ez az adott gép teljesítményétől függ.
Javaslom, hogy tálalás előtt legalább 15 perccel vegyük ki a fagylaltot a fagyasztóból.