HIRDETŐ

Forrás: Robert Kneschke from Canva

Bodzavirág fagylalt

A bodzavirágfagylaltnak teljesen egyedi íze van, amely mindig a nagymamám kertjében töltött nyári napok emlékét idézi fel bennem. Fagylaltgépben készül, de fagyasztóban is lefagyasztható.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 250 ml Bodzavirág szirup Hozzáadott
  • 300 ml Tej Hozzáadott
  • 500 ml Tejszínhab Hozzáadott
  • 4 db Sárgája Hozzáadott
  • 100 g Cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

300 perc.
1. Lépés

Egy lábasban keverjük össze a bodzaszörpöt, a tejet és a tejszínhabot. Melegítsük fel ezt a keveréket, de ne forraljuk fel. Nagyon fontos, hogy ne lépjük túl a forráspontot.

2. Lépés

Közben egy tálban habosra keverjük a tojássárgáját a cukorral.

3. Lépés

A forró tejszínes alapkeveréket apránként, állandóan kevergetve adjuk a habhoz.

4. Lépés

Öntse vissza az elkészített keveréket a lábosba, és alacsony hőfokon keverje, amíg a keverék fagylaltalapzattá olvad.

5. Lépés

Miután kihűlt, a használati utasításnak megfelelően tömörítse fagylaltkészítő gépben. Én kb. 4 órán át hagytam a fagylaltomat a fagylaltkészítőben, de természetesen ez az adott gép teljesítményétől függ.

6. Lépés

Javaslom, hogy tálalás előtt legalább 15 perccel vegyük ki a fagylaltot a fagyasztóból.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új