HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Bográcsgulyás a csapatnak

Tikkasztó hőség ide vagy oda, nyáron akkor is a bográcsozás a legjobb.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A leveshez

  • 60 dkg marhanyak Hozzáadott
  • 30 dkg vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 ks sárgarépa Hozzáadott
  • 1 ks fehérrépa Hozzáadott
  • 12 ks zeller Hozzáadott
  • 40 dkg krumpli Hozzáadott
  • 3 ek fűszerpaprika Hozzáadott
  • 12 ek csípős fűszerpaprika Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • őrölt kömény Hozzáadott
  • 1 ks paradicsom Hozzáadott
  • 1 ks Paprika Hozzáadott
  • 5 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ek zsír Hozzáadott
  • 212 l víz Hozzáadott

A csipetkéhez

  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 8 dkg liszt Hozzáadott
  • 1 csip só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

200 perc.
1. Lépés

A marhát megtisztítjuk és felkockázzuk, a hagymát és a fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk, a burgonyát, sárgarépát, fehérrépát és zellert megpucoljuk és feldaraboljuk, a paprikát és paradicsomot apró kockákra vágjuk.

2. Lépés

Zsíron üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, köményezzük, fűszerpaprikázzuk, hozzáadjuk a paprikát és paradicsomot is, majd erős tűzön szakaszosan pároljuk, folyamatosan kavargatva, vízzel öntögetve, ameddig meg nem puhul a hús.

3. Lépés

Ameddig párolódik a hús, addig a csipetkéhez mindent összegyúrunk és konyharuhára csipkedjük a tésztát, had szikkadjon a napon kicsit.

4. Lépés

Ha a hús puha, akkor hozzáadjuk a gyökérzöldségeket és a maradék vízzel felöntjük, sózzuk. Amikor megpuhultak a zöldségek, akkor a csipetkét és a fokhagymát hozzáadjuk, majd 10 perc alatt készre főzzük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új