Bográcsgulyás marhahúsból
Ízletes, lassan párolt hús rengeteg zöldséggel, megfelelő tartalmas ebédre vagy vacsorára.
Hozzávalók
- 1000 g marhaszarvasmarha
- 300 g füstölt szalonna
- 300 g Galambgomba vagy csiperkegomba
- 1 darab zeller
- 5 Darabok paradicsom
- 5 Darabok sárgarépa
- szóráshoz Petrezselyem
- olívaolaj
- Marha fűszerezése
- Só
- 500 ml paradicsompüré
- 1000 ml zöldségleves
- 200 ml vörösbor
- 1 The Onion
- őrölt paprika - édes
Eljárás
A húst 5-6 nagyobb darabra osztjuk, megsózzuk és megfűszerezzük, hozzáadjuk a fazékhoz, amelyben felmelegítettük az olívaolajat, és hagyjuk a húst minden oldalán besűrűsödni, hogy kéreg alakuljon ki.
Eközben tegyünk fel egy másik serpenyőbe kockára vágott szalonnát, néhány perc múlva adjuk hozzá a kockára vágott zellert a szalonnához, ha szükséges, adjunk hozzá egy kis olívaolajat.
Az első húsos fazékhoz most hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, várunk egy percet, amíg üveges lesz, majd hozzáadjuk a nagyobb kockákra vágott sárgarépát, gombát és paradicsomot.
Az első fazékba hozzáadjuk a második serpenyő tartalmát, keverjük össze és ízlés szerint adjunk hozzá fűszereket. Felöntjük húslevessel.
Egy pillanat múlva hozzáadjuk a paradicsompürét, jól összekeverjük és felöntjük a vörösborral. Lefedjük a fedővel és kis lángon főzzük másfél-két órán át.
A főzés végén ideális esetben húzott tagliatelle-t készítünk, amit sós vízben kb. 7 percig főzünk.
Amikor a hús a mártással elkészült, kivesszük a húst és finom darabokra tépkedjük, amiket egy új serpenyőbe helyezünk és leöntünk a mártással, hozzáadjuk a tésztát. Jól összekeverjük, hogy a mártás beszívódjon a tésztába, és hagyjuk egy percig állni.
Petrzselyemlevél darabokkal szolgáljuk fel. Jó étvágyat.