HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Bográcsos pacalpörkölt füstölt csülökkel

Nincs is jobb a baráti találkozókon, mint egy közös bográcsozás borozgatás mellet.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • sír Hozzáadott
  • 2 kg pacal felkockázva Hozzáadott
  • 40 dkg füstölt csülök Hozzáadott
  • 12 kg vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 ks paradicsom Hozzáadott
  • 1 ks Paprika Hozzáadott
  • fél erős paprika Hozzáadott
  • 1 dl száraz vörösbor Hozzáadott
  • víz Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • tekercsek Hozzáadott
  • kömény Hozzáadott
  • Majoránna Hozzáadott
  • lestyán Hozzáadott
  • borsikafű Hozzáadott
  • Kakukkfű Hozzáadott
  • 3 ks babérlevél Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 3 ek őrölt pirospaprika Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott hagymát közben hozzáöntünk kb egy pohár vizet. Utána mehet bele a felkockázott paprika és paradicsom. Mindezt megdinszteljük és mindig öntünk rá még vizet.

2. Lépés

Ha elpárolgott a víz tegyük bele a felkockázott füstölt húst. Fél óra főzés után tegyük bele a pacalt. Közben fűszerezzük, mehet bele só, bors, egy kevés rozmaring, kömény, majoránna, lestyán, borsikafű, és kakukkfű. Főzzük kb 1 órát.

3. Lépés

Tegyünk bele egy gerezd fokhagymát. Beleöntjük a vörösbort is. Közben ha elfőtt a leve öntsünk még rá vizet és főzzük további fél óráig. Amikor már majdnem kész szórjuk bele a z őrölt pirospaprikát. Ezt még egyszer összerottyantjuk és utána ehetjük is. Főtt krumplival tálalva nagyon finom.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új