Forrás: Youtube
Bográcsos pacalpörkölt füstölt csülökkel
Nincs is jobb a baráti találkozókon, mint egy közös bográcsozás borozgatás mellet.
Hozzávalók
- sír
- 2 kg pacal felkockázva
- 40 dkg füstölt csülök
- 1⁄2 kg vöröshagyma
- 1 ks paradicsom
- 1 ks Paprika
- fél erős paprika
- 1 dl száraz vörösbor
- víz
- só
- bors
- tekercsek
- kömény
- Majoránna
- lestyán
- borsikafű
- Kakukkfű
- 3 ks babérlevél
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 ek őrölt pirospaprika
Eljárás
Zsiradékon megpirítjuk az apróra vágott hagymát közben hozzáöntünk kb egy pohár vizet. Utána mehet bele a felkockázott paprika és paradicsom. Mindezt megdinszteljük és mindig öntünk rá még vizet.
Ha elpárolgott a víz tegyük bele a felkockázott füstölt húst. Fél óra főzés után tegyük bele a pacalt. Közben fűszerezzük, mehet bele só, bors, egy kevés rozmaring, kömény, majoránna, lestyán, borsikafű, és kakukkfű. Főzzük kb 1 órát.
Tegyünk bele egy gerezd fokhagymát. Beleöntjük a vörösbort is. Közben ha elfőtt a leve öntsünk még rá vizet és főzzük további fél óráig. Amikor már majdnem kész szórjuk bele a z őrölt pirospaprikát. Ezt még egyszer összerottyantjuk és utána ehetjük is. Főtt krumplival tálalva nagyon finom.