HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Bográcsos paprikás krumpli
Olyan lesz akár a nagymama paprikás krumplija, sűrű, gazdag, krémes.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
6
- 1 Szál kolbász
- 20 dkg kolozsvári hagyma
- 30 dkg vöröshagyma
- 2 ks Paprika
- 2 ks paradicsom
- kömény só bors pirospaprika
- 1 kg sárga burgonya
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ks szafaládé
- 4 pár bécsi virsli
- 1 ks erős paprika
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Először is a kolbászt és a szafaládét felkarikázzuk, a szalonnát felkockázzuk, a virslit elfelezzük és beirdaljuk. A zöldségeket megtisztítjuk és felkockázzuk, az erős paprika kivételével.
2. Lépés
A kolbászt és szalonnát együtt ropogósra pirítjuk a bográcsban, majd hozzáadjuk a hagymát és az őrölt köményt.
3. Lépés
5-6 percig intenzíven pirítjuk, majd a paprikát és paradicsomot is hozzáadjuk és felforraljuk az egészet.
4. Lépés
Ezt megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk és intenzíven főzzük, vízzel szakaszosan pótolgatva pároljuk az egészet, ameddig teljesen szét nem fő.Ekkor hozzáadjuk a burgonyát és egy kevés vizet.