Bögrés Cseresznyés Süti
A Bögrés Cseresznyés Süti egy könnyű és gyümölcsös desszert, amely tök a nyári időszakban. A tészta ropogós, a cseresznyék lédúsak, és az egész süti friss és ízletes.
Hozzávalók
- 2 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 1⁄2 bögre vaj hidegen vágva
- 1 tojás
- 1⁄2 teáskanál szódabikarbóna
- csipet só
- 3 bögre cseresznye, kimagozva
- 2 evőkanál porcukor, a megszórásra
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (ventillációs sütő esetén 160°C).
Egy közepes méretű tálban keverjük össze a lisztet, cukrot, sütőport és a sót.
Adjuk hozzá a hideg vajat, és vágjuk össze a liszttel, amíg morzsás állagú keveréket nem kapunk.
Külön tálban verjük fel a tojást, majd öntsük a lisztes keverékbe. Gyúrjuk össze a tésztát, amíg könnyen formázható állagot nem érünk el.
Nyújtsuk ki a tésztát, és helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Szurkáljuk meg a tésztát villával.
Egyenletesen helyezzük el a cseresznyéket a tésztán.
Süssük 30-35 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára nem sül.
Hagyjuk kihűlni, majd szórjuk meg porcukorral.