HIRDETŐ

Bögrés Cseresznyés Süti

A Bögrés Cseresznyés Süti egy könnyű és gyümölcsös desszert, amely tök a nyári időszakban. A tészta ropogós, a cseresznyék lédúsak, és az egész süti friss és ízletes.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 2 bögre liszt Hozzáadott
  • 1 bögre cukor Hozzáadott
  • 12 bögre vaj hidegen vágva Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 12 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott
  • 3 bögre cseresznye, kimagozva Hozzáadott
  • 2 evőkanál porcukor, a megszórásra Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (ventillációs sütő esetén 160°C).

2. Lépés

Egy közepes méretű tálban keverjük össze a lisztet, cukrot, sütőport és a sót.

3. Lépés

Adjuk hozzá a hideg vajat, és vágjuk össze a liszttel, amíg morzsás állagú keveréket nem kapunk.

4. Lépés

Külön tálban verjük fel a tojást, majd öntsük a lisztes keverékbe. Gyúrjuk össze a tésztát, amíg könnyen formázható állagot nem érünk el.

5. Lépés

Nyújtsuk ki a tésztát, és helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Szurkáljuk meg a tésztát villával.

6. Lépés

Egyenletesen helyezzük el a cseresznyéket a tésztán.

7. Lépés

Süssük 30-35 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára nem sül.

8. Lépés

Hagyjuk kihűlni, majd szórjuk meg porcukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új