Bögrés muffin
Az elkészítéshez semmi extra konyhai eszköz nem szükséges, csak egy bögre, amit már a gyerekeim is könnyedén tudnak használni. Az egészséges hozzávalók miatt pedig még az egészségtudatos édesanyámnak is tetszett.
Hozzávalók
- 1 bögre finomliszt
- fél bögre nyírfacukor
- fél bögre joghurt
- fél bögre étolaj
- 1 tojás
- 1 Csomag sütőpor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
Eljárás
Az első lépés, hogy a sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Egy nagy tálba beleütjük a tojást, hozzáadjuk a joghurtot, a nyírfacukrot, az étolajat, és jól összekeverjük. Erre érdemes figyelni, mert a jól elkevert alap az egész muffin textúráját befolyásolja.
Sütés:
Ezután a száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot és a sót is a tálba szórjuk, és addig keverjük, amíg csomómentes nem lesz a tészta. A csomók eltávolítása érdekében egy kézi habverő használata nagyon hasznos lehet.
A muffin tésztát muffin papírba helyezzük, de ha nincs otthon, akkor simán ki is vajazhatjuk a muffin formát. Fontos, hogy ne töltsük tele a formákat, mert a sütés során a muffinok még nőni fognak.
A muffinokat beadjuk a sütőbe, és nagyjából 20-25 percig sütjük 180 fokon.
Díszítés: Ha kihűlt a muffin, díszíthetjük saját ízlésünk szerint. Én általában csak porcukorral szórom meg, de gyümölccsel vagy tejszínhabbal is tökéletes.