HIRDETŐ

Bögrés muffin

Az elkészítéshez semmi extra konyhai eszköz nem szükséges, csak egy bögre, amit már a gyerekeim is könnyedén tudnak használni. Az egészséges hozzávalók miatt pedig még az egészségtudatos édesanyámnak is tetszett.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 bögre finomliszt Hozzáadott
  • fél bögre nyírfacukor Hozzáadott
  • fél bögre joghurt Hozzáadott
  • fél bögre étolaj Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Az első lépés, hogy a sütőt előmelegítjük 180 fokra.

2. Lépés

Egy nagy tálba beleütjük a tojást, hozzáadjuk a joghurtot, a nyírfacukrot, az étolajat, és jól összekeverjük. Erre érdemes figyelni, mert a jól elkevert alap az egész muffin textúráját befolyásolja.

3. Lépés

Sütés:

4. Lépés

Ezután a száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot és a sót is a tálba szórjuk, és addig keverjük, amíg csomómentes nem lesz a tészta. A csomók eltávolítása érdekében egy kézi habverő használata nagyon hasznos lehet.

5. Lépés

A muffin tésztát muffin papírba helyezzük, de ha nincs otthon, akkor simán ki is vajazhatjuk a muffin formát. Fontos, hogy ne töltsük tele a formákat, mert a sütés során a muffinok még nőni fognak.

6. Lépés

A muffinokat beadjuk a sütőbe, és nagyjából 20-25 percig sütjük 180 fokon.

7. Lépés

Díszítés: Ha kihűlt a muffin, díszíthetjük saját ízlésünk szerint. Én általában csak porcukorral szórom meg, de gyümölccsel vagy tejszínhabbal is tökéletes.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új