Bogyós nagyon levegős tekercs
Ha szereted a bogyós gyümölcsöket, ez a tekercs neked szól‼️👌Finom 😁🫐
Hozzávalók
Szöveg
- 5 Tojás
- csipetnyi só
- 50 ml Olaj
- 50 ml Eszkozok
- 130 g Cukor
- 130 g simaliszt
- 2 Kávé Sütőpor kanál
Áfonyás krém
- 130 g áfonyát használtam fagyasztott erdei
- 1 Kanál Cukor
- pár Citromlé cseppjei
- 3 kanalak Kukoricakeményítő
- 30 ml víz
A krém befejezéséhez
- 2 kanalak Porcukor
- 200 ml Tejszínhabbal
- 100 g Fehér csokoládé
- 250 g Kennyező túró
Eljárás
Elosztjuk a tojásfehérjét és a tojássárgáját. A tojásfehérjét felverjük egy csipet sóval. A tojássárgáját cukorral kikeverjük világos habbá, hozzáadjuk a vizet és az olajat. Ezután hozzáadjuk a szitán áthagyott lisztet a sütőporral. Kézzel beledolgozzuk a felvert tojásfehérjét. A tésztát elterítjük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Körülbelül 15 percig sütjük 180 °C-on. A kész piskótát levesszük a papírról és feltekerjük.
Eközben főzzük a áfonyát citromlével és cukorral. Az áfonyát összeturmixoljuk és visszatesszük a fazékba. A kukoricakeményítőt vízben elkeverjük és hozzáadjuk az áfonyához, röviden főzzük.
Hagyjuk kihűlni.
A tejszínt a túróval felverjük, hozzáadunk olvasztott fehér csokoládét és édesítünk. Belekeverjük a kihűlt áfonyát is. A krémet a tésztára kenjük és feltekerjük.
Hűtsük le.
Jó étvágyat 🫐