HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Bolognai ragu, az olasz konyha leggyakrabban használt szósza

A Bolognai ragu, más néven Bolognese szósz, az olasz konyha egyik klasszikus és leggyakrabban használt szószai közé tartozik. Általában spagetti tésztával szokták tálalni, de más tésztafajtákhoz is kiválóan passzol. A hagyományos Bolognai ragut hosszan, legalább 2 órán át főzzük alacsony lángon, hogy az ízek maradéktalanul összeérjenek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g darált marhahús Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 sárgarépa Hozzáadott
  • 1 zellerszár Hozzáadott
  • 400 g hámozott paradicsom konzerv Hozzáadott
  • 250 ml vörösbor Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 3 evőkanál paradicsompüré Hozzáadott
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom Hozzáadott
  • 1 teáskanál szárított oregánó Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Melegítsük fel az olívaolajat egy nagyobb serpenyőben, majd adjuk hozzá a finomra vágott hagymát, fokhagymát, sárgarépát és zellerszárat. Pároljuk 5-6 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

2. Lépés

Adjuk hozzá a darált húst, és közepes lángon főzzük tovább, amíg a hús megpirul.

3. Lépés

Öntsük hozzá a vörösbort, és főzzük, amíg az alkohol elpárolog.

4. Lépés

Adjuk hozzá a paradicsomot, a paradicsompürét, a bazsalikomot és az oregánót, majd ízesítsük sóval és borssal.

5. Lépés

Csökkentsük a hőmérsékletet, és főzzük lassan, alacsony lángon körülbelül 2 órán át, időnként megkeverve.

6. Lépés

Tálaljuk frissen főtt tésztával, megszórva friss reszelt parmezánnal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új