HIRDETŐ
Borscs leves
A borscs uráli húslevest jelent, a szlávok körében népszerű ételek egyike. Ez a változat tejfölös, céklával, káposztával és fűszerpaprikával készül, és nagyszerű alternatíva a hagyományos h,leveseknek.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g marhahús
- 2 darab hagyma
- 3 darab sárgarépa
- 1 darab cékla
- 1 darab borsó
- 2 darab káposzta
- 2 node Petrezselyem
- 2 teáskanál fűszerpaprika
- 150 g tejföl
HIRDETŐ
Eljárás
120 perc.
1. Lépés
Először is a húst öblítsük le hideg vízzel, majd vágjuk fel kisebb darabokra.
2. Lépés
A húst adjuk hozzá a fazekhoz, fedjük fel vízzel és főzni kezdjük.
3. Lépés
Amikor a hús már majdnem kész, adjuk hozzá a sárgarépát, céklát, borsót, a hagymát és a fűszerpaprikát.
4. Lépés
Főzzük tovább, amíg a zöldségek megpuhulnak.
5. Lépés
Ezután adjuk hozzá a káposztát, fűszerezve sóval és borssal.
6. Lépés
Főzzük tovább a levest, amíg a káposzta is megpuhul, ezután vegyük le a tűzről.
7. Lépés
Szolgáljuk fel a levest egy tányérra, és minden adaghoz adjunk hozzá egy kanál tejfölt.