HIRDETŐ

Borscs leves

A borscs uráli húslevest jelent, a szlávok körében népszerű ételek egyike. Ez a változat tejfölös, céklával, káposztával és fűszerpaprikával készül, és nagyszerű alternatíva a hagyományos h,leveseknek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g marhahús Hozzáadott
  • 2 darab hagyma Hozzáadott
  • 3 darab sárgarépa Hozzáadott
  • 1 darab cékla Hozzáadott
  • 1 darab borsó Hozzáadott
  • 2 darab káposzta Hozzáadott
  • 2 node Petrezselyem Hozzáadott
  • 2 teáskanál fűszerpaprika Hozzáadott
  • 150 g tejföl Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Először is a húst öblítsük le hideg vízzel, majd vágjuk fel kisebb darabokra.

2. Lépés

A húst adjuk hozzá a fazekhoz, fedjük fel vízzel és főzni kezdjük.

3. Lépés

Amikor a hús már majdnem kész, adjuk hozzá a sárgarépát, céklát, borsót, a hagymát és a fűszerpaprikát.

4. Lépés

Főzzük tovább, amíg a zöldségek megpuhulnak.

5. Lépés

Ezután adjuk hozzá a káposztát, fűszerezve sóval és borssal.

6. Lépés

Főzzük tovább a levest, amíg a káposzta is megpuhul, ezután vegyük le a tűzről.

7. Lépés

Szolgáljuk fel a levest egy tányérra, és minden adaghoz adjunk hozzá egy kanál tejfölt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új