HIRDETŐ
Forrás: FB: VARIŠ, VARIM, VARÍME Alebo kto dá ten naj recept
Borsóleves hússal
Házi borsóleves krumplival és kolbásszal.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 240 g Szárított borsó
- 3 l víz
- 2 db burgonya
- 300 g füstölt kolbász
- 1 db The Onion
- 1 db sárgarépa
- 1 db babérlevél
- só és bors
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
Az árpát legalább 4 órán át hideg vízben áztatjuk.
2. Lépés
Aztán szűrjük le a vizet és öntsünk 3l vizet a fazékba. Hozzuk főzésre a borsót. Így főzzük a borsót körülbelül 1 órán keresztül.
3. Lépés
Ezután adjuk hozzá a krumplit és a felvágott kolbászt.
4. Lépés
Finoman aprítjuk a hagymát, a répát kis darabokra vágjuk.
5. Lépés
Forrósítsunk fel olajat a serpenyőben, és pirítsunk rajta hagymát és sárgarépát.
6. Lépés
A pörkölt hagymát és répát hozzáadjuk a borsóleveshez, fűszerezzük babérlevéllel, sóval és borssal, és további néhány percig főzzük.