HIRDETŐ

Borzas karajszelet

Nagyon vártam már, hogy megoszthassam veletek ezt a borzas karajszelet receptet. Relatív könnyű elkészíteni, így bátran ajánlom kezdő szakácsoknak is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 nagy sertéskaraj szelet Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • liszt Hozzáadott
  • zsemlemorzsa Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, szórjuk meg sóval, borssal. Javasolt előző nap bemarinálni a húst, hogy még finomabb legyen az íze. A fokhagymát aprítsuk fel és szórjuk a húsra.

2. Lépés

A tojásokat verjük fel egy tányérba, másik tányérba szórjunk lisztet, a harmadikba pedig zsemlemorzsát. Itt a sorrend nagyon fontos: először a liszt, aztán a tojás, végül a zsemlemorzsais.

3. Lépés

A hússzeleteket először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. Azért forgatjuk először lisztbe, hogy jobban tapadjon a tojás, és a végén a zsemlemorzsa.

4. Lépés

Bőséges olajban, közepes lángon süssük ki a hússzeleteket. Fontos, hogy ne legyen túl meleg az olaj, különben csak kívülről sül meg a hús, belül pedig nyers marad.

5. Lépés

Ha aranybarnára sült mindkét oldala, papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassa.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új