Borzas karajszelet
Nagyon vártam már, hogy megoszthassam veletek ezt a borzas karajszelet receptet. Relatív könnyű elkészíteni, így bátran ajánlom kezdő szakácsoknak is.
Hozzávalók
- 4 nagy sertéskaraj szelet
- só, bors
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Eljárás
A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, szórjuk meg sóval, borssal. Javasolt előző nap bemarinálni a húst, hogy még finomabb legyen az íze. A fokhagymát aprítsuk fel és szórjuk a húsra.
A tojásokat verjük fel egy tányérba, másik tányérba szórjunk lisztet, a harmadikba pedig zsemlemorzsát. Itt a sorrend nagyon fontos: először a liszt, aztán a tojás, végül a zsemlemorzsais.
A hússzeleteket először lisztbe, majd tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk. Azért forgatjuk először lisztbe, hogy jobban tapadjon a tojás, és a végén a zsemlemorzsa.
Bőséges olajban, közepes lángon süssük ki a hússzeleteket. Fontos, hogy ne legyen túl meleg az olaj, különben csak kívülről sül meg a hús, belül pedig nyers marad.
Ha aranybarnára sült mindkét oldala, papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassa.