Forrás: canva:phanuphongthepnin
Libamell sütése
A libasütés hagyományos fogás a családomban, ezt a receptet több generációtól örököltem. A libamell sütése egyszerűnek tűnik, de néhány apró trükk segítségével lehet tökéletes. A következő lépésekben szeretnék veletek megosztani mindezt a tudásomat a libamell elkészítéséről.
Hozzávalók
- 1 ks libamell
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál só
- 1 teáskanál őrölt bors
- 1 teáskanál rozmaring
Eljárás
A libamell bőrét kicsit bevagdossuk, de vigyázzunk, hogy ne vágjuk át teljesen!
Ezt követően egy tálban összekeverjük a sót, a borsot és a rozmaringot. Ezután a fűszerkeverékkel bedörzsöljük a hús mindkét oldalát, a fokhagymát pedig a bőr alá dugjuk. Ennél a pontnál érdemes alaposan bedörzsölni a húst, hogy a fűszerek jól beivódjanak.
A fűszerezett libamellet tepsibe helyezzük, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 1,5 órán keresztül sütjük. Miután a hús a sütőben van, fontos, hogy ne nyisd ki túl gyakran a sütő ajtaját, mert a hőmérséklet ingadozása azt eredményezheti, hogy a hús kiszárad.
A sütési idő alatt néhányszor meglocsoljuk a libamellből kifolyó zsírral. Ez segít, hogy a hús ne száradjon ki, és a bőr szépen ropogós legyen.