HIRDETŐ

Forrás: canva:phanuphongthepnin

Libamell sütése

A libasütés hagyományos fogás a családomban, ezt a receptet több generációtól örököltem. A libamell sütése egyszerűnek tűnik, de néhány apró trükk segítségével lehet tökéletes. A következő lépésekben szeretnék veletek megosztani mindezt a tudásomat a libamell elkészítéséről.

HIRDETŐ
Karácsonyi menü: 25 recept az ünnepi asztalra

A recept ebben a cikkben található

Karácsonyi menü: 25 recept az ünnepi asztalra

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 ks libamell Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt bors Hozzáadott
  • 1 teáskanál rozmaring Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A libamell bőrét kicsit bevagdossuk, de vigyázzunk, hogy ne vágjuk át teljesen!

2. Lépés

Ezt követően egy tálban összekeverjük a sót, a borsot és a rozmaringot. Ezután a fűszerkeverékkel bedörzsöljük a hús mindkét oldalát, a fokhagymát pedig a bőr alá dugjuk. Ennél a pontnál érdemes alaposan bedörzsölni a húst, hogy a fűszerek jól beivódjanak.

3. Lépés

A fűszerezett libamellet tepsibe helyezzük, és 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 1,5 órán keresztül sütjük. Miután a hús a sütőben van, fontos, hogy ne nyisd ki túl gyakran a sütő ajtaját, mert a hőmérséklet ingadozása azt eredményezheti, hogy a hús kiszárad.

4. Lépés

A sütési idő alatt néhányszor meglocsoljuk a libamellből kifolyó zsírral. Ez segít, hogy a hús ne száradjon ki, és a bőr szépen ropogós legyen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Desszert

1948 receptek