Forrás: Pixabay: Erbs55
Bounty szelet
Nem titok, hogy imádom a csokoládét. Azonban van egy különleges szelet, ami a szívem csücske: a bounty szelet. Egyszerűen elkészíthető, gyors, és minden alkalomra tökéletes. Már számtalanszor készítettem el, ezért hadd osszam meg veletek a titkos receptem.
Hozzávalók
- 200 g kókuszreszelék
- 200 ml habtejszín
- 200 g étcsokoládé
- 1 Kanál kókuszzsír
Eljárás
Egyezd össze a kókuszreszeléket a habtejszínnel egy közepes méretű tálban. Elsőre furcsának tűnhet, de hidd el, ez adja a bounty szelet jellegzetes ízét. Keverd simára a masszát.
A kókuszreszelékes masszát öntsd egy tepsibe, ami zsírpapírral van bélelve. Én általában egy kisebb kenyérsütő formát szoktam használni, mert tökéletes a mérete. A masszát egyenletesen oszlasd el a formában.
Tedd a formát a hűtőbe legalább 20 percre. Addig a csokoládét egy vízfürdő felett olvaszd meg, és adj hozzá egy kanál kókuszzsírt. Az így kapott csokoládé habkönnyű és selymes lesz.
Ha a kókuszreszelékes alap megdermedt, vonjuk be olvasztott csokoládéval. A csokoládé hűtőben fog megdermedni, és így a bounty szeletek szép fényesek és ropogósak lesznek. Vágjuk fel a bounty szeleteket a tetszőleges méretűre.