HIRDETŐ

Forrás: Yuliya Furman from Canva

Bulgur zöldségekkel

Imádom ezt a receptet a növényi bulgurhoz. Egyszerű, gyors és egészséges étel, amely tele van ízzel és tápértékkel. Tökéletes gyors ebédnek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Csésze bulgur Hozzáadott
  • 2 csészék Húsleves Hozzáadott
  • 2 Kanálok Olívaolaj Hozzáadott
  • 1 The Onion Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Paprika Hozzáadott
  • 1 cukkini Hozzáadott
  • 1 db sárgarépa Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Öblítse le a bulgurt hideg víz alatt, és a csomagoláson található utasítás szerint hagyja megduzzadni a húslevesben. Ez fontos, a bulgurnak puhának, de nem pépesnek kell maradnia.

2. Lépés

Közben melegítse fel az olívaolajat egy serpenyőben, és közepes lángon pirítsa aranyszínűre a hagymát és a fokhagymát.

3. Lépés

Adja hozzá a többi zöldséget (paprika, cukkini, sárgarépa) a serpenyőbe, és süsse, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ügyeljünk arra, hogy a zöldségek ropogósak maradjanak, nem szabad teljesen puhára főzni őket.

4. Lépés

Öblítse le még egyszer a bulgurt, és adja a serpenyőbe a zöldségekkel együtt. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

5. Lépés

Hagyja az egészet 5 percig alacsony lángon főni, hogy az ízek összeérjenek.

6. Lépés

A bulgurt a tányérra szórjuk a petrezselyemmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új