Forrás: Yuliya Furman from Canva
Bulgur zöldségekkel
Imádom ezt a receptet a növényi bulgurhoz. Egyszerű, gyors és egészséges étel, amely tele van ízzel és tápértékkel. Tökéletes gyors ebédnek.
Hozzávalók
- 1 Csésze bulgur
- 2 csészék Húsleves
- 2 Kanálok Olívaolaj
- 1 The Onion
- 2 szegfűszeg Fokhagyma
- 1 Paprika
- 1 cukkini
- 1 db sárgarépa
- só és bors ízlés szerint
- Petrezselyem
Eljárás
Öblítse le a bulgurt hideg víz alatt, és a csomagoláson található utasítás szerint hagyja megduzzadni a húslevesben. Ez fontos, a bulgurnak puhának, de nem pépesnek kell maradnia.
Közben melegítse fel az olívaolajat egy serpenyőben, és közepes lángon pirítsa aranyszínűre a hagymát és a fokhagymát.
Adja hozzá a többi zöldséget (paprika, cukkini, sárgarépa) a serpenyőbe, és süsse, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ügyeljünk arra, hogy a zöldségek ropogósak maradjanak, nem szabad teljesen puhára főzni őket.
Öblítse le még egyszer a bulgurt, és adja a serpenyőbe a zöldségekkel együtt. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Hagyja az egészet 5 percig alacsony lángon főni, hogy az ízek összeérjenek.
A bulgurt a tányérra szórjuk a petrezselyemmel.