Forrás: Pixabay: takedahrs
Bundás hús
Nagyon szeretem ezt a receptet, mert egyszerű, gyorsan elkészíthető, és még az egyszerű hozzávalók is ízletesek lehetnek a megfelelő elkészítéssel. A különböző húsok és az ízesítési lehetőségek végtelen variációt kínálnak.
Hozzávalók
- 4 ks szelet hús (disznó, borjú vagy csirke is lehet)
- 4 ks tojás
- 8 Slice kenyér
- 150 g liszt
- só és bors az ízesítéshez
- olaj a sütéshez
Eljárás
Először is a húst kiválasztjuk és bepácoljuk sóval és borssal. Én személy szerint disznóhúst szoktam használni ehhez a recepthez. Fontos, hogy a hús legyen szép szelet és ne túl vastag, mert akkor nehezebb lesz átsütni.
A húst olajban kisütjük. Próbáld meg úgy beosztani az olajat, hogy az ne égesse meg a húst, de elég legyen a teljes sütéshez. A hús mindkét oldalát süsd meg, amíg aranybarna nem lesz.
A kenyértartóban a tojást felverjük és a kenyérszeleteket megmártjuk benne. Ezután a lisztben is megforgatjuk őket. Nekem bevált módszer, hogy a tojást néhány csepp citromlével vagy fokhagymával ízesítem, ettől izgalmasabb lesz a végeredmény.
Egy külön serpenyőben nagy lángon a kenyérszeleteket mindkét oldalukon megsütjük. Ügyelj arra, hogy ne égjenek meg, a tojás gyorsan barnul!
Végül a sült húst és a bundás kenyeret tálaljuk. A bundás kenyeret a hús mellé vagy rá tesszük.