HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: takedahrs

Bundás hús

Nagyon szeretem ezt a receptet, mert egyszerű, gyorsan elkészíthető, és még az egyszerű hozzávalók is ízletesek lehetnek a megfelelő elkészítéssel. A különböző húsok és az ízesítési lehetőségek végtelen variációt kínálnak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks szelet hús (disznó, borjú vagy csirke is lehet) Hozzáadott
  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 8 Slice kenyér Hozzáadott
  • 150 g liszt Hozzáadott
  • só és bors az ízesítéshez Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Először is a húst kiválasztjuk és bepácoljuk sóval és borssal. Én személy szerint disznóhúst szoktam használni ehhez a recepthez. Fontos, hogy a hús legyen szép szelet és ne túl vastag, mert akkor nehezebb lesz átsütni.

2. Lépés

A húst olajban kisütjük. Próbáld meg úgy beosztani az olajat, hogy az ne égesse meg a húst, de elég legyen a teljes sütéshez. A hús mindkét oldalát süsd meg, amíg aranybarna nem lesz.

3. Lépés

A kenyértartóban a tojást felverjük és a kenyérszeleteket megmártjuk benne. Ezután a lisztben is megforgatjuk őket. Nekem bevált módszer, hogy a tojást néhány csepp citromlével vagy fokhagymával ízesítem, ettől izgalmasabb lesz a végeredmény.

4. Lépés

Egy külön serpenyőben nagy lángon a kenyérszeleteket mindkét oldalukon megsütjük. Ügyelj arra, hogy ne égjenek meg, a tojás gyorsan barnul!

5. Lépés

Végül a sült húst és a bundás kenyeret tálaljuk. A bundás kenyeret a hús mellé vagy rá tesszük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új