HIRDETŐ

Forrás: Dar1930 via Getty Images

Burgonya és kelbimbó serpenyőben szalonnával

Ez a burgonyás-kelbimbós serpenyő egy egyszerű és ízletes étel, amelyet szívesen készítek a családomnak. A földes burgonya és az enyhén kesernyés kelbimbó kombinációja egyszerűen ellenállhatatlan. Ropogósra sült szalonnával gazdagítva, és egy csipetnyi szerecsendióval befejezve ez a kevergetve sült krumpli gyorsan az Ön vacsoraasztalának kedvencévé válik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 800 g Burgonya Hozzáadott
  • 500 g kelbimbó Hozzáadott
  • 200 g bacon Hozzáadott
  • 2 hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Muskátli Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A burgonyás-kelbimbós serpenyő elkészítéséhez először hámozzuk meg a burgonyát, és vágjuk kockákra. Javaslom, hogy a burgonyát egyforma méretű darabokra vágjuk, hogy egyenletesen süljön meg.

2. Lépés

Tisztítsuk meg és vágjuk félbe a kelbimbót. Ha a kelbimbó nagyobb, javaslom, hogy vágjuk negyedekbe, így gyorsabban megfő.

3. Lépés

Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és süssük ropogósra a szalonnát. Én mindig magas zsírtartalmú szalonnát használok, mert az extra ízt ad.

4. Lépés

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és a serpenyőben lévő szalonnához adjuk. Süssük mindkettőt aranybarnára és ízletesre.

5. Lépés

Most adjuk hozzá a burgonyát, és közepes lángon süssük körülbelül 10 percig, amíg barnulni nem kezd. Ezután hozzáadjuk a kelbimbót, és további 10 percig sütjük. Én szeretem ez idő alatt a serpenyőt lefedni, hogy a kelbimbó jobban átsüljön.

6. Lépés

Ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Néha a kevesebb több, később ízlés szerint fűszerezhet.

7. Lépés

És voilá, a finom burgonyás-kelbimbós serpenyő készen áll a tálalásra! Jó étvágyat!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új