Forrás: Dar1930 via Getty Images
Burgonya és kelbimbó serpenyőben szalonnával
Ez a burgonyás-kelbimbós serpenyő egy egyszerű és ízletes étel, amelyet szívesen készítek a családomnak. A földes burgonya és az enyhén kesernyés kelbimbó kombinációja egyszerűen ellenállhatatlan. Ropogósra sült szalonnával gazdagítva, és egy csipetnyi szerecsendióval befejezve ez a kevergetve sült krumpli gyorsan az Ön vacsoraasztalának kedvencévé válik.
Hozzávalók
- 800 g Burgonya
- 500 g kelbimbó
- 200 g bacon
- 2 hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- só és bors
- 1 Teáskanál Muskátli
Eljárás
A burgonyás-kelbimbós serpenyő elkészítéséhez először hámozzuk meg a burgonyát, és vágjuk kockákra. Javaslom, hogy a burgonyát egyforma méretű darabokra vágjuk, hogy egyenletesen süljön meg.
Tisztítsuk meg és vágjuk félbe a kelbimbót. Ha a kelbimbó nagyobb, javaslom, hogy vágjuk negyedekbe, így gyorsabban megfő.
Melegítsük fel az olívaolajat egy nagy serpenyőben, és süssük ropogósra a szalonnát. Én mindig magas zsírtartalmú szalonnát használok, mert az extra ízt ad.
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és a serpenyőben lévő szalonnához adjuk. Süssük mindkettőt aranybarnára és ízletesre.
Most adjuk hozzá a burgonyát, és közepes lángon süssük körülbelül 10 percig, amíg barnulni nem kezd. Ezután hozzáadjuk a kelbimbót, és további 10 percig sütjük. Én szeretem ez idő alatt a serpenyőt lefedni, hogy a kelbimbó jobban átsüljön.
Ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Néha a kevesebb több, később ízlés szerint fűszerezhet.
És voilá, a finom burgonyás-kelbimbós serpenyő készen áll a tálalásra! Jó étvágyat!