HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: RitaE

Burgonya és póréhagyma gratin gyorsan és egyszerűen

Ez a "Burgonya-póréhagyma gratin" recept az egyik abszolút kedvenc téli ételem. Krémes, melegítő és rendkívül laktató. Számtalanszor készítettem már ezt az ételt a családomnak és a barátaimnak, és mindig nagy sikert arat. A friss póréhagymát és a burgonyát fokhagymával pároljuk, majd sütőben sütjük - egy igazi ínyencség!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 800 Gram Burgonya Hozzáadott
  • 2 Piece Póréhagyma Hozzáadott
  • 200 Gram Reszelt sajt (Gouda vagy Emmentáli) Hozzáadott
  • 200 ml Krém Hozzáadott
  • 100 ml tej Hozzáadott
  • 2 apróra vágott gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
  • szerecsendió Hozzáadott
  • 2 Tablespoon vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A burgonyás-póréhagymás gratin elkészítéséhez először is melegítse elő a sütőt 200 fokra. Fontos, hogy a sütőt teljesen előmelegítsük, hogy a gratin egyenletesen süljön meg.

2. Lépés

Amíg a sütő előmelegszik, hámozza meg és mossa meg a burgonyát. Ezután vágjuk vékony szeletekre. Ezt késsel vagy mandolinnal is megtehetjük. Minél vékonyabbak a szeletek, annál gyorsabban és egyenletesebben sülnek meg.

3. Lépés

A póréhagymát megtisztítjuk, és vékony karikákra vágjuk. A póréhagyma alsó és felső részét inkább levágom, hogy csak a legzamatosabb és legaromásabb rész maradjon meg.

4. Lépés

Hámozza meg és vágja finomra a fokhagymagerezdeket.

5. Lépés

Egy tűzálló serpenyőben (ha nincs, használhat egy lábasban) olvaszd meg a vajat, és pirítsd meg benne az apróra vágott fokhagymát. Ügyeljünk arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg.

6. Lépés

Adja hozzá a burgonyaszeleteket és a póréhagymát, és forgassa össze őket, hogy a vajban és a fokhagymában eloszoljanak. Néhány percig hagyjuk párolódni.

7. Lépés

Adjuk hozzá a tejszínt és a tejet, majd sóval, borssal és egy csipet szerecsendióval ízesítsük. Néhány percig hagyjuk főni. Ez megpuhítja a burgonyát és a póréhagymát, és összehozza az ízeket.

8. Lépés

A reszelt sajtot egyenletesen terítsük el a tetején.

9. Lépés

Helyezze a serpenyőt vagy a lábost az előmelegített sütőbe, és süsse a gratint 25-30 percig, vagy amíg a teteje aranybarna és ropogós nem lesz.

10. Lépés

Tálalás előtt néhány percig hagyja hűlni a burgonyás-póréhagymás gratint. Így még lédúsabb lesz, és az ízek jobban érvényesülnek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek