HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: meineresterampe

Burgonyakrokett

A Burgonyakrokettet a nagymamám nagyon jól elkészítette, és évek óta a családunk kedvence. Az évek során sikerült elsajátítanom a legjobb tennivalókat és tanácsokat, hogy ez a fogás mindig tökéletesen sikerüljön. Most szeretném megosztani ezt a receptet, így mindenki otthon, könnyen elkészítheti.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg burgonya Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 3 evőkanál liszt Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Panírozáshoz: tojás és zsemlemorzsa Hozzáadott
  • Az olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A burgonyát megpucolom és nagyobb darabokban megfőzöm sós vízben. Itt fontos, hogy ne főzzük túlságosan puhára a burgonyát, mert a krokett elkészítésénél azt szeretnénk, ha formában maradna.

2. Lépés

Ha a burgonya megfőtt, akkor leszűröm és összenyomom burgonyanyomóval. Erre a lépésre van szükség ahhoz, hogy a krokett puha és krémes legyen belül.

3. Lépés

A liszttel, a tojásokkal és a fűszerekkel együtt jól összedolgozom.

4. Lépés

Ebből a masszából hengereket formázok. Ha ragad a kézhez, akkor egy kis liszttel könnyedén megoldható a probléma.

5. Lépés

A hengereket először tojásba mártom, majd zsemlemorzsában megforgatom.

6. Lépés

Forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütöm.

7. Lépés

Papírtörlővel bélelt tálba szedem és leitatni a felesleges olajat.

8. Lépés

Azonnal tálalom.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek