HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: meineresterampe

Burgonyakrokett

A Burgonyakrokettet a nagymamám nagyon jól elkészítette, és évek óta a családunk kedvence. Az évek során sikerült elsajátítanom a legjobb tennivalókat és tanácsokat, hogy ez a fogás mindig tökéletesen sikerüljön. Most szeretném megosztani ezt a receptet, így mindenki otthon, könnyen elkészítheti.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg burgonya Hozzáadott
  • 2 tojás Hozzáadott
  • 3 evőkanál liszt Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • Panírozáshoz: tojás és zsemlemorzsa Hozzáadott
  • Az olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

A burgonyát megpucolom és nagyobb darabokban megfőzöm sós vízben. Itt fontos, hogy ne főzzük túlságosan puhára a burgonyát, mert a krokett elkészítésénél azt szeretnénk, ha formában maradna.

2. Lépés

Ha a burgonya megfőtt, akkor leszűröm és összenyomom burgonyanyomóval. Erre a lépésre van szükség ahhoz, hogy a krokett puha és krémes legyen belül.

3. Lépés

A liszttel, a tojásokkal és a fűszerekkel együtt jól összedolgozom.

4. Lépés

Ebből a masszából hengereket formázok. Ha ragad a kézhez, akkor egy kis liszttel könnyedén megoldható a probléma.

5. Lépés

A hengereket először tojásba mártom, majd zsemlemorzsában megforgatom.

6. Lépés

Forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütöm.

7. Lépés

Papírtörlővel bélelt tálba szedem és leitatni a felesleges olajat.

8. Lépés

Azonnal tálalom.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új