Forrás: Pixabay: meineresterampe
Burgonyakrokett
A Burgonyakrokettet a nagymamám nagyon jól elkészítette, és évek óta a családunk kedvence. Az évek során sikerült elsajátítanom a legjobb tennivalókat és tanácsokat, hogy ez a fogás mindig tökéletesen sikerüljön. Most szeretném megosztani ezt a receptet, így mindenki otthon, könnyen elkészítheti.
Hozzávalók
- 1 kg burgonya
- 2 tojás
- 3 evőkanál liszt
- só, bors ízlés szerint
- Panírozáshoz: tojás és zsemlemorzsa
- Az olaj a sütéshez
Eljárás
A burgonyát megpucolom és nagyobb darabokban megfőzöm sós vízben. Itt fontos, hogy ne főzzük túlságosan puhára a burgonyát, mert a krokett elkészítésénél azt szeretnénk, ha formában maradna.
Ha a burgonya megfőtt, akkor leszűröm és összenyomom burgonyanyomóval. Erre a lépésre van szükség ahhoz, hogy a krokett puha és krémes legyen belül.
A liszttel, a tojásokkal és a fűszerekkel együtt jól összedolgozom.
Ebből a masszából hengereket formázok. Ha ragad a kézhez, akkor egy kis liszttel könnyedén megoldható a probléma.
A hengereket először tojásba mártom, majd zsemlemorzsában megforgatom.
Forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütöm.
Papírtörlővel bélelt tálba szedem és leitatni a felesleges olajat.
Azonnal tálalom.