HIRDETŐ
Forrás: FB: Bezva recepty
Burgonyaleves gomba nélkül
Hagyományos cseh burgonyaleves gomba nélkül azoknak, akiknek nincs szükségük gombára, vagy allergiásak rá. Ez a leves anélkül is finom és laktató.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 5 db Burgonya
- 3 db Sárgarépa
- 1 Petrezselyem
- 1 db zeller
- 1 db The Onion
- 4 Szegfűszeg Fokhagyma
- 1 Kanál Majorana
- 2 Kanálok Olajok
- 2 Kanálok sima liszt
- 1 l Vizek
- 1 db babérlevél
- 2 db új fűszerek
- só és bors ízlés szerint
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
Hámozza meg a burgonyát, a sárgarépát, a petrezselymet és a zellert, majd vágja apró kockákra. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk.
2. Lépés
A hagymát az olajban aranybarnára pirítjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, és egy ideig pirítjuk. Ezután porítsuk be liszttel, és alaposan keverjük össze.
3. Lépés
Adjuk hozzá az apróra vágott zöldségeket, sót, borsot, majoránnát, babérlevelet és szegfűborsot. Mindent megpirítunk, majd felöntjük vízzel.
4. Lépés
Főzzük alacsony hőfokon körülbelül 30-40 percig.
5. Lépés
Főzés után hagyjuk a levest egy kicsit pihenni. Ezután a burgonyalevest gomba nélkül is tálalhatja.