HIRDETŐ
Forrás: pixelshot from Canva
Burgonyapüré borsóval
Ez egy egyszerű étel, amely tökéletes köretként főétkezésekhez vagy gyors vacsorához.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg Burgonya
- 1 csésze Fagyasztott borsó
- 2 szeletek Vaj
- 1⁄2 csészék Tej
- 1 kanál Sók
- 1⁄2 kanalak őrölt paprika
HIRDETŐ
Eljárás
35 perc.
1. Lépés
Az első lépésben tisztítsa meg a burgonyát, és vágja kisebb darabokra. Tegyük a burgonyát egy fazék vízbe, és főzzük körülbelül 15 percig.
2. Lépés
Közben, amíg a burgonya fő, készítse elő a borsót. A fagyasztott borsó kényelmes, mert nem kell klasszikus módon blansírozni. Egyszerűen csak tegye egy tál meleg vízbe, és hagyja állni körülbelül 10 percig.
3. Lépés
Amikor a burgonya megpuhult, lecsepegtetjük, és félretesszük. Dobjuk a vajat a fazékba, adjuk hozzá a tejet, és pürésítsük.
4. Lépés
Amikor a zabkása elkészült, adjuk hozzá a borsót, és keverjük össze. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.