HIRDETŐ
Burgonyás lángos
A burgonyás lángos igazi hungarikum, mely otthon és közterületeken egyaránt nagy népszerűségnek örvend.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 g krumpli
- 500 g finomliszt
- 2 dl tej
- 2 dkg élesztő
- 1 evőkanál cukor
- 1 teáskanál só
- olaj a sütéshez
HIRDETŐ
Eljárás
120 perc.
1. Lépés
A krumplit héjastól megfőzzük, majd amikor kihűlt, meghámozzuk és összetörjük. Az élesztőt a cukorral és egy kis tejben felfuttatjuk.
2. Lépés
A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a krumplipürét, az élesztőt és annyi tejet öntünk hozzá, hogy lágy, de még formázható tésztát kapjunk.
3. Lépés
Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
4. Lépés
A tésztából nagyjából tenyérnyi lángosokat formázunk, és forró olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.
5. Lépés
Papírtörlőn leitatjuk róla a felesleges olajat, majd fogyasztás előtt megszórjuk fokhagymával és sóval, vagy egyéb ízlés szerinti feltétekkel.