HIRDETŐ

Burgonyás lángos

A burgonyás lángos igazi hungarikum, mely otthon és közterületeken egyaránt nagy népszerűségnek örvend.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g krumpli Hozzáadott
  • 500 g finomliszt Hozzáadott
  • 2 dl tej Hozzáadott
  • 2 dkg élesztő Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A krumplit héjastól megfőzzük, majd amikor kihűlt, meghámozzuk és összetörjük. Az élesztőt a cukorral és egy kis tejben felfuttatjuk.

2. Lépés

A lisztben elkeverjük a sót, hozzáadjuk a krumplipürét, az élesztőt és annyi tejet öntünk hozzá, hogy lágy, de még formázható tésztát kapjunk.

3. Lépés

Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

4. Lépés

A tésztából nagyjából tenyérnyi lángosokat formázunk, és forró olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

5. Lépés

Papírtörlőn leitatjuk róla a felesleges olajat, majd fogyasztás előtt megszórjuk fokhagymával és sóval, vagy egyéb ízlés szerinti feltétekkel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új