HIRDETŐ

Forrás: Pixabay : adoproducciones

"Caldo verde" portugál pörkölt

A Caldo Verde egy hagyományos portugál pörkölt, amelyet az egyszerűség és a friss alapanyagok használata jellemez. Ezt a receptet már sokszor elkészítettem, és mindig egy élmény az érzékek számára. A kelkáposzta és a chorizo erőteljes ízét a rozsdabarna gesztenyés burgonya földes finomsága egészíti ki, így egy egyszerre kiadós és élénkítő étel születik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 Tablespoon olívaolaj Hozzáadott
  • 1 kockára vágva hagyma Hozzáadott
  • 3 apróra vágott gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 frissebb Kukorica darabokban Hozzáadott
  • 500 g Vörös burgonya, kockára vágva Hozzáadott
  • 1 Kolbász (lehetőleg chorizo), szeletekre vágva Hozzáadott
  • 600 g Durvára vágott kelkáposzta Hozzáadott
  • 112 l csirkeleves Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A caldo verde pörkölt elkészítéséhez először egy nagy serpenyőben közepes lángon melegítse fel az olívaolajat. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és pároljuk puhára és áttetszőre. Rendszeresen keverjük meg, hogy semmi ne égjen meg.

2. Lépés

Adja hozzá a burgonyát és a csemegekukoricát, és főzze néhány percig, amíg kissé megpuhulnak. Időnként megkeverjük, hogy a burgonya ne ragadjon le.

3. Lépés

Adjuk hozzá a chorizót és a kelkáposztát, és keverjük jól össze, amíg a kelkáposzta fonnyadni nem kezd. Azt javaslom, hogy itt fokozatosan adjuk hozzá a kelkáposztát, mert eleinte sok helyet foglal el a fazékban, de hamar összeesik.

4. Lépés

Most adjuk hozzá a csirkealaplevet, és forraljuk fel a pörköltet. Ezután csökkentse a hőfokot, és hagyja a pörköltet 30-40 percig főni, amíg minden hozzávaló jól megfő.

5. Lépés

Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük a caldo verde levest, és tálaljuk. Személy szerint úgy tapasztalom, hogy ez az étel másnap még finomabb, amikor az ízeknek már volt idejük megfelelően összeérni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új