Forrás: Pixabay : adoproducciones
"Caldo verde" portugál pörkölt
A Caldo Verde egy hagyományos portugál pörkölt, amelyet az egyszerűség és a friss alapanyagok használata jellemez. Ezt a receptet már sokszor elkészítettem, és mindig egy élmény az érzékek számára. A kelkáposzta és a chorizo erőteljes ízét a rozsdabarna gesztenyés burgonya földes finomsága egészíti ki, így egy egyszerre kiadós és élénkítő étel születik.
Hozzávalók
- 2 Tablespoon olívaolaj
- 1 kockára vágva hagyma
- 3 apróra vágott gerezd fokhagyma
- 1 frissebb Kukorica darabokban
- 500 g Vörös burgonya, kockára vágva
- 1 Kolbász (lehetőleg chorizo), szeletekre vágva
- 600 g Durvára vágott kelkáposzta
- 11⁄2 l csirkeleves
- só és bors ízlés szerint
Eljárás
A caldo verde pörkölt elkészítéséhez először egy nagy serpenyőben közepes lángon melegítse fel az olívaolajat. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és pároljuk puhára és áttetszőre. Rendszeresen keverjük meg, hogy semmi ne égjen meg.
Adja hozzá a burgonyát és a csemegekukoricát, és főzze néhány percig, amíg kissé megpuhulnak. Időnként megkeverjük, hogy a burgonya ne ragadjon le.
Adjuk hozzá a chorizót és a kelkáposztát, és keverjük jól össze, amíg a kelkáposzta fonnyadni nem kezd. Azt javaslom, hogy itt fokozatosan adjuk hozzá a kelkáposztát, mert eleinte sok helyet foglal el a fazékban, de hamar összeesik.
Most adjuk hozzá a csirkealaplevet, és forraljuk fel a pörköltet. Ezután csökkentse a hőfokot, és hagyja a pörköltet 30-40 percig főni, amíg minden hozzávaló jól megfő.
Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük a caldo verde levest, és tálaljuk. Személy szerint úgy tapasztalom, hogy ez az étel másnap még finomabb, amikor az ízeknek már volt idejük megfelelően összeérni.