Forrás: Youtube
Carpaccio rukkolával és parmezánforgáccsal
Fantasztikus olasz előétel.
Hozzávalók
- 10 dkg bélszín vagy hátszín
- parmezánforgácsok
- 10 dkg friss rukola
- jó minőségű olívaolaj
- só
- bors
Eljárás
Egy éles késsel vékony szeleteket vágunk a húsból. A munkalapra kihúzunk egy hosszú darab átlátszó fóliát. Ráhelyezzük a hússzeleteket, úgy, hogy minden szelet mellett legalább még egyszer ugyanannyi üres hely maradjon minden oldalról. A tetejére ráhelyezünk egy pontosan ugyanakkora fóliát, mint az alsó réteg és szorosan rányomjuk, gyakorlatilag „összeragasztjuk”.
Ezután egy sima felületű húsklopfolóval a fólián keresztül óvatosan, amilyen vékonyra csak lehet, szinte áttetszőre lapogatjuk a hússzeleteket, amelyek mérete így legalább duplájára nő.
A szeleteket tányérra helyezzük, majd a tetejét meglocsoljuk finom olívaolajjal, citromlével, sózzuk, frissen őrölt borsot szórunk rá, végül rádobunk egy marék rukolát és parmezánforgácsokat.