HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Carpaccio rukkolával és parmezánforgáccsal

Fantasztikus olasz előétel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 10 dkg bélszín vagy hátszín Hozzáadott
  • parmezánforgácsok Hozzáadott
  • 10 dkg friss rukola Hozzáadott
  • jó minőségű olívaolaj Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Egy éles késsel vékony szeleteket vágunk a húsból. A munkalapra kihúzunk egy hosszú darab átlátszó fóliát. Ráhelyezzük a hússzeleteket, úgy, hogy minden szelet mellett legalább még egyszer ugyanannyi üres hely maradjon minden oldalról. A tetejére ráhelyezünk egy pontosan ugyanakkora fóliát, mint az alsó réteg és szorosan rányomjuk, gyakorlatilag „összeragasztjuk”.

2. Lépés

Ezután egy sima felületű húsklopfolóval a fólián keresztül óvatosan, amilyen vékonyra csak lehet, szinte áttetszőre lapogatjuk a hússzeleteket, amelyek mérete így legalább duplájára nő.

3. Lépés

A szeleteket tányérra helyezzük, majd a tetejét meglocsoljuk finom olívaolajjal, citromlével, sózzuk, frissen őrölt borsot szórunk rá, végül rádobunk egy marék rukolát és parmezánforgácsokat.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

829 receptek

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Húsételek

1230 receptek

Saláták

275 receptek

Szószok

285 receptek