HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Carpaccio rukkolával és parmezánforgáccsal

Fantasztikus olasz előétel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 10 dkg bélszín vagy hátszín Hozzáadott
  • parmezánforgácsok Hozzáadott
  • 10 dkg friss rukola Hozzáadott
  • jó minőségű olívaolaj Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Egy éles késsel vékony szeleteket vágunk a húsból. A munkalapra kihúzunk egy hosszú darab átlátszó fóliát. Ráhelyezzük a hússzeleteket, úgy, hogy minden szelet mellett legalább még egyszer ugyanannyi üres hely maradjon minden oldalról. A tetejére ráhelyezünk egy pontosan ugyanakkora fóliát, mint az alsó réteg és szorosan rányomjuk, gyakorlatilag „összeragasztjuk”.

2. Lépés

Ezután egy sima felületű húsklopfolóval a fólián keresztül óvatosan, amilyen vékonyra csak lehet, szinte áttetszőre lapogatjuk a hússzeleteket, amelyek mérete így legalább duplájára nő.

3. Lépés

A szeleteket tányérra helyezzük, majd a tetejét meglocsoljuk finom olívaolajjal, citromlével, sózzuk, frissen őrölt borsot szórunk rá, végül rádobunk egy marék rukolát és parmezánforgácsokat.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új