Forrás: AmalliaEka from Getty Images
Cékla brownie liszt nélkül
Erre az egészséges süteményre akkor bukkantam, amikor kerestem, hogyan tudnám hatékonyan felhasználni a hűtőben lévő maradék céklát. A lisztet mandulaliszttel helyettesítettem, és az így kapott íz fenomenális.
Hozzávalók
- 250 g Főtt cékla
- 100 g étcsokoládé
- 70 g Mandulaliszt
- 2 darab Tojás
- 50 g Méz vagy juharszirup
- 3 TK Kakaó
- Csipetnyi tengeri só
Eljárás
Először is melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Pürésítsük a főtt céklát, én botmixert használtam.
Ezután készítsük el a csokoládét. Vízfürdőben megolvasztjuk, és hagyjuk kissé kihűlni.
A következő lépésben keverjük össze az összes száraz hozzávalót, azaz a mandulalisztet, a kakaót.
A tojásokat a mézzel vagy sziruppal habosra verjük. Adjuk hozzá a céklát, majd a csokoládés keveréket.
Végül keverje bele a száraz hozzávalókat. Csak addig keverjük, amíg a hozzávalók összeállnak.
Öntsük a kész tésztát a kizsírozott formába, és a sütőben 25 percig süssük.