HIRDETŐ

Forrás: AmalliaEka from Getty Images

Cékla brownie liszt nélkül

Erre az egészséges süteményre akkor bukkantam, amikor kerestem, hogyan tudnám hatékonyan felhasználni a hűtőben lévő maradék céklát. A lisztet mandulaliszttel helyettesítettem, és az így kapott íz fenomenális.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 250 g Főtt cékla Hozzáadott
  • 100 g étcsokoládé Hozzáadott
  • 70 g Mandulaliszt Hozzáadott
  • 2 darab Tojás Hozzáadott
  • 50 g Méz vagy juharszirup Hozzáadott
  • 3 TK Kakaó Hozzáadott
  • Csipetnyi tengeri só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Először is melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Pürésítsük a főtt céklát, én botmixert használtam.

2. Lépés

Ezután készítsük el a csokoládét. Vízfürdőben megolvasztjuk, és hagyjuk kissé kihűlni.

3. Lépés

A következő lépésben keverjük össze az összes száraz hozzávalót, azaz a mandulalisztet, a kakaót.

4. Lépés

A tojásokat a mézzel vagy sziruppal habosra verjük. Adjuk hozzá a céklát, majd a csokoládés keveréket.

5. Lépés

Végül keverje bele a száraz hozzávalókat. Csak addig keverjük, amíg a hozzávalók összeállnak.

6. Lépés

Öntsük a kész tésztát a kizsírozott formába, és a sütőben 25 percig süssük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új