Forrás: Pixabay: TootSweetCarole
Ceviche, a legjobb perui recept
Ha szereted, avokádót, paradicsomot, mango darabokat is adhatsz hozzá a végső összekeverésénél. A jalapeno paprika helyett használhatsz más, kevésbé csípős paprikát, ha nem bírod a csípős ízeket. Végül, ha nem eszel húst vagy halat, a halat ki lehet cserélni garnélarákkal vagy akár gombával.
Hozzávalók
- 500 g friss fehérhal (makréla, sügér)
- 8 ks sokléjú lime
- 1 nagy vöröshagyma
- 2 jalapeno Paprika
- 1 csokor friss koriander
- só és bors
Eljárás
Darabold fel a halat apró kockákra. A gyakorlat azt mutatja, hogy minél kisebbek a kockák, annál jobban átjárja őket a lime-szósz.
Fűszerezd meg a halat sóval és borssal.
A megfűszerezett halat keverd össze a frissen facsart lime-lével egy nagy tálban. Megfigyeltem, hogy a finomabb ízért érdemes a lime héját is belefacsarni a tálat.
Finomra vágd a vöröshagymát, a jalapeno paprikát és a koriandert, majd add őket hozzá a halhoz. Tapasztalatom alapján érdemes egy részét hagyni a tálaláshoz.
Keverd össze mindent egy fa kanállal és hagyd 2 órán át hűtőben pihenni, hogy jól átjárják egymást az ízek.