HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: TootSweetCarole

Ceviche, a legjobb perui recept

Ha szereted, avokádót, paradicsomot, mango darabokat is adhatsz hozzá a végső összekeverésénél. A jalapeno paprika helyett használhatsz más, kevésbé csípős paprikát, ha nem bírod a csípős ízeket. Végül, ha nem eszel húst vagy halat, a halat ki lehet cserélni garnélarákkal vagy akár gombával.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g friss fehérhal (makréla, sügér) Hozzáadott
  • 8 ks sokléjú lime Hozzáadott
  • 1 nagy vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 jalapeno Paprika Hozzáadott
  • 1 csokor friss koriander Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Darabold fel a halat apró kockákra. A gyakorlat azt mutatja, hogy minél kisebbek a kockák, annál jobban átjárja őket a lime-szósz.

2. Lépés

Fűszerezd meg a halat sóval és borssal.

3. Lépés

A megfűszerezett halat keverd össze a frissen facsart lime-lével egy nagy tálban. Megfigyeltem, hogy a finomabb ízért érdemes a lime héját is belefacsarni a tálat.

4. Lépés

Finomra vágd a vöröshagymát, a jalapeno paprikát és a koriandert, majd add őket hozzá a halhoz. Tapasztalatom alapján érdemes egy részét hagyni a tálaláshoz.

5. Lépés

Keverd össze mindent egy fa kanállal és hagyd 2 órán át hűtőben pihenni, hogy jól átjárják egymást az ízek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új