HIRDETŐ
Forrás: freepik
Ciambella
Ez a hagyományos olasz édesség a karácsonyi és húsvéti időszakban nagyon népszerű. A ciambella a reggeli kávé vagy te mellett vagy délutáni nasiként is remek választás.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
10
Tészta:
- 4 nagy tojás
- 200 Gram cukor
- 100 ml olívaolaj
- 200 ml tej
- 400 Gram liszt
- 1 Csomag sütőpor
A gyümölcs ízesítéshez:
- 1 narancs vagy citrom reszelt héja és kifacsart leve
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
Az oven 180°C-ra előmelegítése.
2. Lépés
Egy nagy tálban habosra keverjük a tojásokat és a cukrot, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet, folyamatosan keverve.
3. Lépés
Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd összekeverjük, hogy tésztát kapjunk.
4. Lépés
Belekeverjük a narancs vagy citrom reszelt héját és levét.
5. Lépés
Kiöntjük a tésztát egy kerek, közepén lyukas, lóhere alakú formába.
6. Lépés
35-40 percig sütjük, vagy amíg a tészta széle aranybarnára sül és a közepéről tű próbával kihozott tészta krém nélküli.
7. Lépés
Hagyjuk kihűlni a formában, majd óvatosan vegyük ki és szórjuk meg porcukorral.