HIRDETŐ

Forrás: freepik

Ciambella

Ez a hagyományos olasz édesség a karácsonyi és húsvéti időszakban nagyon népszerű. A ciambella a reggeli kávé vagy te mellett vagy délutáni nasiként is remek választás.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10

Tészta:

  • 4 nagy tojás Hozzáadott
  • 200 Gram cukor Hozzáadott
  • 100 ml olívaolaj Hozzáadott
  • 200 ml tej Hozzáadott
  • 400 Gram liszt Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott

A gyümölcs ízesítéshez:

  • 1 narancs vagy citrom reszelt héja és kifacsart leve Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Az oven 180°C-ra előmelegítése.

2. Lépés

Egy nagy tálban habosra keverjük a tojásokat és a cukrot, majd hozzáadjuk az olajat és a tejet, folyamatosan keverve.

3. Lépés

Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd összekeverjük, hogy tésztát kapjunk.

4. Lépés

Belekeverjük a narancs vagy citrom reszelt héját és levét.

5. Lépés

Kiöntjük a tésztát egy kerek, közepén lyukas, lóhere alakú formába.

6. Lépés

35-40 percig sütjük, vagy amíg a tészta széle aranybarnára sül és a közepéről tű próbával kihozott tészta krém nélküli.

7. Lépés

Hagyjuk kihűlni a formában, majd óvatosan vegyük ki és szórjuk meg porcukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új