HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Cigánypecsenye

Az étel ami még mindig a munka ünnepét juttatja eszünkbe! Bár már az a szokás is elterjed, hogy csirkehúsból készüljön, mégis mindmáig sertéshúsból lesz az igazi.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1500 g sertés szelet Hozzáadott
  • 30 g Hozzáadott
  • 2 g őrölt feketebors Hozzáadott
  • 10 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 l tej Hozzáadott
  • disznózsír Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A húst szeletekre vágjuk, jól megsózzuk, megszórjuk őrölt fekete borssal, bedörzsöljük durvára dörzsölt fokhagymával és tálba tesszük. Öntsük fel a tejjel. Egy éjszakán át hűtőben pihentetjük.

2. Lépés

A serpenyőben felforrósítjuk a disznózsírt, és megsütjük a húsokat. Ajánlott fedő alatt kicsit párolni is őket, utána pedig a felesleges folyadékot hagyni elpárologni.

3. Lépés

A kész húsokat zsemlékbe pakolva is elfogaszthatjuk, mustárral, vagy tálalhatóak burgonya és savanyúság kíséretében.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új