HIRDETŐ
Forrás: Youtube
Cigánypecsenye
Az étel ami még mindig a munka ünnepét juttatja eszünkbe! Bár már az a szokás is elterjed, hogy csirkehúsból készüljön, mégis mindmáig sertéshúsból lesz az igazi.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
- 1500 g sertés szelet
- 30 g só
- 2 g őrölt feketebors
- 10 gerezd fokhagyma
- 1 l tej
- disznózsír
HIRDETŐ
Eljárás
50 perc.
1. Lépés
A húst szeletekre vágjuk, jól megsózzuk, megszórjuk őrölt fekete borssal, bedörzsöljük durvára dörzsölt fokhagymával és tálba tesszük. Öntsük fel a tejjel. Egy éjszakán át hűtőben pihentetjük.
2. Lépés
A serpenyőben felforrósítjuk a disznózsírt, és megsütjük a húsokat. Ajánlott fedő alatt kicsit párolni is őket, utána pedig a felesleges folyadékot hagyni elpárologni.
3. Lépés
A kész húsokat zsemlékbe pakolva is elfogaszthatjuk, mustárral, vagy tálalhatóak burgonya és savanyúság kíséretében.