HIRDETŐ

Forrás: canva

Hagymás bab konzervből

Szeretem, amikor egy recept egyszerű, economikus és ízletes egyszerre. A hagymás bab konzervből pontosan ilyen. Tökéletes ebéd lehet egy rohanós hétköznapon, de akár hétvégén is, ha csak szeretnénk valami finomra megenni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 2 doboz bab konzerv Hozzáadott
  • 1 nagy fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 zöld Paprika Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

25 perc.
1. Lépés

Kevés olajon üvegesre pirítsuk a finomra vágott vöröshagymát. Vigyázzunk, hogy ne égjen oda, mert az keserűvé teheti az ételt!

2. Lépés

Adjuk hozzá az aprított fokhagymát és a kockára vágott zöld paprikát. Rövid sütés után mehet hozzá az őrölt pirospaprika is, de ezt mindig a legvégén tegyük, mert könnyen odakap.

3. Lépés

Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a lecsepegtetett babot. Keverjük jól össze, hogy mindenhol érje a fűszeres olaj.

4. Lépés

Sózzuk, borsozzuk, majd visszatesszük a tűzre és letakarva, alacsony hőfokon melegítsük kb. 10-15 percig.

5. Lépés

Tálaljuk friss kenyérrel vagy pirítóssal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új