Forrás: canva
Hagymás bab konzervből
Szeretem, amikor egy recept egyszerű, economikus és ízletes egyszerre. A hagymás bab konzervből pontosan ilyen. Tökéletes ebéd lehet egy rohanós hétköznapon, de akár hétvégén is, ha csak szeretnénk valami finomra megenni.
Hozzávalók
- 2 doboz bab konzerv
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 zöld Paprika
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál pirospaprika
- só és bors ízlés szerint
Eljárás
Kevés olajon üvegesre pirítsuk a finomra vágott vöröshagymát. Vigyázzunk, hogy ne égjen oda, mert az keserűvé teheti az ételt!
Adjuk hozzá az aprított fokhagymát és a kockára vágott zöld paprikát. Rövid sütés után mehet hozzá az őrölt pirospaprika is, de ezt mindig a legvégén tegyük, mert könnyen odakap.
Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a lecsepegtetett babot. Keverjük jól össze, hogy mindenhol érje a fűszeres olaj.
Sózzuk, borsozzuk, majd visszatesszük a tűzre és letakarva, alacsony hőfokon melegítsük kb. 10-15 percig.
Tálaljuk friss kenyérrel vagy pirítóssal.