HIRDETŐ

Cinnabon

Egy mennyei, amerikai eredetű desszert, ami azonnal megmelengeti a szívedet. Kívül roppanós, apró cukros-cinnamós királyfű darabkákkal, belül pedig omlós, puha, cinnamós-joghurtos töltelékkel és a tetején krémsajtos-fahéjas glazúrral vonzza a desszert imádókat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

A tészta:

  • 212 dl langyos tej Hozzáadott
  • 1 tasak száraz élesztő Hozzáadott
  • 60 g olvasztott vaj Hozzáadott
  • 50 g granulált cukor Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 500 g búzaliszt Hozzáadott

A töltelék:

  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 80 g barna cukor Hozzáadott
  • 2 evőkanál őrölt fahéj Hozzáadott

A glazúr:

  • 200 g krémsajt Hozzáadott
  • 50 g vaj Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A tésztához keverjük össze a langyos tejet az élesztővel és hagyjuk 5 percig állni. Adjuk hozzá az olvasztott vajat, a cukrot, a tojást, a sót és fokozatosan adjuk hozzá a lisztet. Addig gyúrjuk, amíg sima, rugalmas tészta nem lesz belőle. Fedjük le a tésztát és hagyjuk meleg helyen körülbelül 1,5-2 óráig kelni.

2. Lépés

A töltelékhez olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá a barna cukrot és a fahéjat.

3. Lépés

Nyújtsuk ki a tésztát egy nagy téglalap alakúra, kenjük le a töltelékkel és tekerjük fel szorosan. Vágjunk 12 egyforma darabot belőle és helyezzük őket egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Hagyjuk őket további 30-45 percig kelni.

4. Lépés

Előmelegített sütőben 180 °C-on süssük körülbelül 20-25 percig, vagy amíg aranybarna színű nem lesz.

5. Lépés

A glazúrhoz keverjük össze a krémsajtot a vajjal, adjuk hozzá a porcukrot és a vanília kivonatot.

6. Lépés

Amikor kivettük a sütőből a cinnabont, kenjük le a még meleg süteményt a glazúrral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új