Forrás: canva
Coleslaw salata
Frissítő, könnyű és ízletes - pont ezek jellemezték a coleslaw salátámat, amit nemrégiben készítettem el.
Hozzávalók
- 1 Közepes fej káposzta
- 2 répa
- 1 hagyma
- 150 ml majonéz
- 1 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál cukor
- só, bors az ízesítéshez
Eljárás
A káposztát, a hagymát és a répákat vékony csíkokra vágjuk. Az egységes textúra elérése érdekében javaslom, hogy használj egy jó minőségű zöldségreszelőt.
Egy nagy tálban keverjük össze a majonézt, a citromlevet és a cukrot. Kóstold meg, és ízlés szerint szórd bele a sót és a borsot. Ha szeretsz kísérletezni, akkor néhány csepp ecetet vagy mustárt is adhatsz hozzá.
Most jön a trükkös rész: a zöldségeket és a majonézes keveréket össze kell dolgoznunk. Egységes eloszlás érdekében ajánlom, hogy használjunk egy nagy kanalat vagy fakanalat.
A salátát letakarjuk és legalább egy órán át hűtőben pihentetjük. Így az ízek jobban összeérnek, és a saláta még finomabb lesz.